« terug naar zwemmen

SwimStar – na de vakantie – start 24 september 2017

11-09-2017 - Door: Peter Seymour

Flyer SwimstarZondag 24 september start SwimStar weer van 13:00 tot 14:00 in de Watering . 5 x zwemmen voor € 10,- voor kinderen tot 13 jaar met een zwemdiploma.Nadere informatie en inschrijven mail naar- swimstar@zvdeham.nl.

SwimStar is een initiatief om er voor te zorgen dat kinderen regelmatig kunnen blijven zwemmen na het behalen van hun zwemdiploma. Voor veel ouders zijn de KOSTEN een belangrijke reden om na het halen van het diploma, hun kinderen niet of minder te laten zwemmen.

De ambitie is om met SwimStar en een aantal andere activiteiten de financiële drempel zo veel mogelijk te verlagen. Daarbij is de doelstelling om de prijs te houden op ongeveer € 2,- per keer.

De scholen zijn belangrijke partners. Na de start in 2014 met basisschool de Mei, hebben we nu contact met 25 basisscholen in Zaanstreek-Nrd. Dat gebeurt in overleg met de directie van die scholen, de bredeschool medewerkers en de ouders van deelnemers. Het geeft de scholen de mogelijkheid om kinderen die relatief weinig bewegen te stimuleren om deel te nemen. Het is voldoende als ze het aanbod onder de aandacht brengen en er zijn voor de scholen geen kosten aan verbonden. Sinds de start hebben er al circa 300 kinderen één of meer keren deelgenomen aan SwimStar of één van de andere activiteiten.

Behalve SwimStar, worden er ook spelmiddagen in de “koude” schoolvakanties, de Zwemvierdaagse en sinds afgelopen zomer ‘de Vaart er in’ samen met de Boulevaart, georganiseerd

Het is nog niet helemaal duidelijk of en hoe dat allemaal verder gaat na de overstap van de Watering naar de nieuwe Crommenije, maar natuurlijk is het de bedoeling om met dit programma ook in de nieuwe Crommenije verder te gaan en het misschien zelfs nog uit te breiden.

De Stichting Partners in Beweging is de organisatie van waaruit al deze activiteiten worden georganiseerd en gefinancierd. Dat kan alleen dankzij de steun van fondsen, sponsoren, zv de Ham en een groep vrijwilligers. Dit seizoen – 2017/2018 , hebben we nog wel een paar sponsoren nodig om het financieel mogelijk te maken.

Als u dit initiatief aanspreekt en het wilt steunen, neem dan contact op met vz. Tjalling Beets 0622077888.of mail swimstar@zvdeham.nl

St.PiB-SwimStar powered by zv de Ham zc
St.PiB Stichting Partners in Beweging is een initiatief gericht op het stimuleren van bewegen - vooralsnog met name zwemmen - en het verlagen van de drempels (m.n. kosten) daar voor Er worden een aantal activiteiten georganiseerd zoals Swim/Star - de zwemactiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door de steun (faciliteiten en kader) van zv. De Ham

Sociaal:
Open splash