« terug naar roeien

EEN NIEUWE LENTE EN EEN NIEUW GELUID: HET GEPLONS VAN ROEIRIEMEN IN DE ZAAN

29-03-2018 - Door: Albert Goutbeek
OPEN HUIS ROEIVERENIGING ZAANKANARIES ZATERDAG 7 APRIL VAN 12 TOT 14 UUR

Zaankanaries - foto aangeleverd.’s Ochtends onder een oranjeroze lucht langs de Zaanse Schans, ’s avonds over spiegelglad water door de Zaanbocht: roeien op de Zaan is altijd een feest. Ook eens proberen? Kom dan langs bij het open huis van roeivereniging Zaankanaries, zaterdag 7 april tussen 12 en 14 uur.

‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’, dichtte Herman Gorter in 1889. Dat er vele jaren later schuin tegenover zijn geboortehuis een steiger in de Zaan zou liggen voor de boten van roeivereniging Zaankanaries, kon Gorter niet bevroeden. En evenmin dat het begin van de lente daar zou worden ingeluid met de regelmatige plonsjes van de riemen die het water in- en weer uitgaan.

De nieuwe lente is een prachtgelegenheid om lekker te komen uitwaaien op het water. Met je hele lichaam werken aan je conditie en je techniek. De enthousiaste roeivereniging Zaankanaries staat voor sportief en serieus roeien. En dat gaat prima samen met ontspannen en genieten op het water. Zaankanaries beschikt over een diverse vloot, met stijlvolle houten en snelle kunststof boten.

Vanwaar die naam? Die dankt de vereniging aan de fluorescerend gele shirts en riemen, waarmee de roeiers uitstekend zichtbaar zijn. Veiligheid gaat namelijk voor alles. Zaankanaries mikt op sportieve mensen vanaf 16 jaar. Roeiers met ervaring zijn welkom en ook voor beginners staat de vereniging klaar met gediplomeerde instructeurs. Iets voor jou? Elke eerste zaterdag van de maand is het open huis.

Wie de uitdaging vrijblijvend wil aangaan, is zaterdag 7 april van harte welkom tussen 12 en 14 uur, bij de botenloods aan de Veerdijk 28a in Wormer (naast Suzuki Marine dealer). Meer weten, of nu al contact opnemen? Kijk dan op www.zaankanaries.nl.

Sociaal:
Open splash