« terug naar voetbal

WSV vrouwen in 3 seizoenen van de 5e klasse naar de 2e.

18-06-2018 - Door: Gaby Andriessen

Promotie - foto Henk DilWat een week. In 8 dagen 3x winst en 1 goal tegen. Wat voor af niet was in te schatten heeft WSV VR1 geflikt.Vrijdag 8 juni zijn de WSV vrouwen vertrokken naar Limburg Simpelveld waar ze het Grenslanden toernooi mogen spelen. De zaterdag en de zondag. De zaterdag wordt afgesloten met als de nr 1 . 4x winst en 1 gelijk met dus 1 goal tegen.

Hoogstandje - foto Henk DilDe zondag zouden we de winnaars groep spelen maar de een na laatste nacompetitie wedstrijd tegen Overbos staat op het programma. Een fysiek lastige tegenstander maar ook deze wedstrijd wordt om gezet in een 0-2 winst.

Dit betekende zondag 17 juni de finale van de nacompetitie tegen de vrouwen van Bunnik 73. Zij hadden een makkelijke voorronden omdat er clubs zich hadden terug getrokken. In het weekend van 17 juni wordt ook het FEBO toernooi gespeeld op de velden van WSV 30.  

Er kwam dus spoedberaad hoe dit in goede harmonie samen te laten verlopen. De FEBO toernooi commissie wist hier wel raad mee en heeft het zo professioneel opgelost dat iedereen kon spelen. Grote klasse en WSV 30 laat hier maar weer zien waar het sterk in is.

Keeper er op tijd uit  - foto Henk DilOm 14:30uur de aftrap onder leiding van 3 uitstekend leidende KNVB scheidsrechters. De dames van WSV hadden een goede voorbereiding en hier en daar was een gezonde spanning te ruiken en niet allen bij de speelsters. 

Er werd direct hoog druk gezet waardoor Bunnik 73 niet aan voetbal toekwam en WSV diverse kansen kreeg. Het was Stefanie Gorter ( net opgelapt voor deze wedstrijd van een schouderblessure) die een gegeven vrijetrap net buiten de 16mtr mooi in de goal wist te trappen. 1-0. Het had mooi en goed geweest voor de zenuwen van de staf als er nog 1 in ging maar het bleef 1-0 met de rust.

De 2e helft gewaarschuwd dat Bunnik 73 sterk uit de rust zou komen maar WSV liet niet met zich dollen. Hoogstaand voetbal was het niet maar dat zien we vaker in dit soort wedstrijden. Het resultaat telt en er werd strijd geleverd. Dit resulteerde dan ook in een mooie kap beweging en afstand schot door Daily Joosten die van de 16mtr het net wist te vinden.

Op snelheid er langs  - foto Henk Dil.Bunnik 73 ging hierna alles op alles spelen en de druk werd hoger op de WSV goal maar zoals het hele seizoen wijkt de verdediging van WSV niet. De winst was binnen , 2e klasse. Wie had dat ooit durfen dromen in 3 seizoenen van de 5e klasse naar de 2e en ook nog even de KNVB beker tussen door pakken. Petje af.

Aandachtspunt punt is dat er uiteindelijk 6 dames van onder de 17 jaar meededen. Een pluim voor de meiden opleiding van WSV 30. Maar.......... speciaal dank aan de trainer Faouzi Bessais die WSV VR1 in de 3 seizoenen naar de 2e klasse heeft gebracht. Daar zijn we hem zeer dankbaar voor en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club Purmerend.

Ook Theo Brinkman mag niet worden vergeten voor het vlaggen en het regelwerk achter de schermen.Dank daar voor en succes bij Wartburgia. Voor nu lekker genieten van de vakantie en pakken we de bal weer in augustus op


Sociaal:
Open splash