« terug naar voetbal

Hellas Sport promoveert!

17-06-2018 - Door: Hennie van den Berg

Kampioenen - foto Caroline Kramer.De mannen van Miel Mans flikte het gewoon weer vorige week door te winnen in Den Helder tegen HCSC. Iets wat in de historie van Hellas Sport nog nooit gelukt was. Door een doelpunt van Jesse Kramer is het Hellas Sport wederom gelukt om de finale te halen van de nacompetitie.

Vandaag zullen we weer een nieuwe horde moeten nemen op weg naar de 2e klasse. De tegenstanders vandaag, HBOK uit Zunderdorp strijden om degradatie te voorkomen. Voorafgaand aan deze wedstrijd zullen we stilstaan bij het overlijden van onze zeer gewaarde bestuurslid en ere lid, Frans Mohlmann. Na een kort ziekte bed is Frans afgelopen woensdag overleden. Frans is 73 jaar geworden. R.I.P.

Jesse Kramer geeft alles om een goal te voorkomen - foto Caroline KramerDe wedstrijd was koud 1 minuut aan de gang of de bal lag op de stip na een overtreding op Merk van Veen. Ook wel de Messi van Hellas sport genoemd. Wat Messi vandaag niet lukte, lukte het Merk van Veen wel. 1-0 Hellas Sport. In de 5e minuut schreeuwde heel HBOK om een pingel. De uitstekend fluitende scheidsrechter zag er niets in!

Wanneer HBOK gevaarlijk door kon komen was het Jory Witlam die in vrijwel alle situaties de baas was in het stafschopgebied. In elke linie knokten Hellas Sport voor elke meter en dat was lastig te bespelen voor HBOK. Wanneer Jory eindelijk gepasseerd werd stond er Elias Clement om de bal uit het verlaten doel te koppen. Held!

Kiefer Smis, vandaag met Jory Witlam de uitblinkers aan Hellas Sport kant hield de verdediging continue bezig. Was vandaag niet af te stoppen. Zijn actie in de 24e minuut had de 2-0 kunnen opleveren, maar de bal verdween via een been over de achterlijn.

In de 34e minuut weer een kans voor HBOK maar de bal rolde langzaam over de achterlijn. In de 40e minuut zat de laatste linie van HBOK er niet goed uit. Jesse Kramer leek te gaan scoren maar werd zwaar getorpedeerd door de keeper van HBOK. Gele kaart kwam hij erg goed mee weg. Het bleek ook gelijk einde wedstrijd te zijn voor Jesse Kramer. In het ziekenhuis bleek zijn schouder uit de kom te zijn geschoten! Triest voor Jesse en Hellas Sport. Ralf Lamme ging hem vervangen.

De vrije trap van Merk van Veen werd prachtig gered door de keeper van HBOK, de rebound van Elias Clement werd ook van de lijn gehaald. Het had zomaar 2-0 kunnen en moeten zijn. De ruststand werd hierdoor 1-0.

De 2e helft meer druk van de kant van HBOK, maar bij balverlies van HBOK waren de Tricolores steeds gevaarlijk. In de 60e minuut was er een geweldige redding van Jory Wiltlam nodig om de gasten niet op 1-1 te laten komen.

Merk van Veen haalt uit - foto Caroline Kramer.HBOK was al toe aan zijn 2e wissel en de tijd tikte lekker door voor Hellas Sport. Vooral de verre uitrappen van Jory stichten continue paniek bij de trage achterhoede spelers van HBOK. Voor de scheidsrechter was het in de 70e minuut over en uit na een blessure aan zijn kuit. Sneu! Na oponthoud van 15 minuten werd de wedstrijd weer hervat door de aangewezen grensrechter. De 4e man ging hem assisteren!

In de 76e minuut hield Jory on weer op de been met een geweldige redding voorkwam hij de 1-1. De koppies gingen hangen bij HBOK en miste ook de kracht en slimheid om een bres te slaan in de hechte verdediging van Hellas Sport, waar Jesse, Rogier, Bodhi en Gijs zich de longen uit hun lijf liepen.

Keeper Jory Wiltlam dit seizoen 10x op doel gestaan waarvan 9x de 0 gehouden. Alleen OFC wist Jory te passeren. Ralf Lamme stuurde met een geweldige beweging 3 verdedigers het bos in zin voorzet op zijn maatje Merk van Veen werd door Merk uit de draai en tergend langzaam het doel ingeschoten. Grote vreugde in het Hellas Sport kamp, de wedstrijd was gespeeld dit kon niet meer mis gaan.

Door dit resultaat was de promotie naar de 2e klasse een feit. Mannen, jullie hebben een geweldig seizoen gespeeld. 26 wedstrijden gespeeld 17 gewonnen, 6 gelijk en slechts 3x verloren ( 2x van OFC). Beste verdediging uit de 3e klasse A. Ook in de nacompetitie 3x gewonnen met slechts 1 treffer tegen!

Iedereen zal ook beseffen dat dit de allerlaatste wedstrijd was van Hellas Sport. Eindigen met een promotie naar de 2e klasse is met recht historie schrijven. De vaste supporters wil ik ook bedanken die er ook altijd maar weer waren zowel uit als thuis.

Toeschouwers: 521.

1-0 Merk van Veen
2-0 Merk van Veen

Opstelling:

J.Witlam, J. van Kuijk, B. Smis, R. Hoogstad, J. Haanstra, E. Clement, M.van Veen, J.Kramer, 40e minuut Ralf Lamme, G. Gastkemper, L. Wijkstra, K.Smis,

Sociaal:
Open splash