« terug naar voetbal

Remco Beerepoot In Memoriam Wedstrijd

14-06-2018 - Door: Een medewerker

RemcoPas 24 jaar was hij. Met een indrukwekkend afscheid op maandag 1 juli 2013 werd massaal vaarwel gezegd tegen één van de grootste talenten die in ieder geval ooit op de Zaanse voetbalvelden heeft rondgelopen. Remco Beerepoot koos letterlijk en figuurlijk zijn eigen weg. Die op het (kunst)gras kon op veel bijval rekenen, zijn laatste gang roept nog altijd vragen op.

Die dreun was enorm. Natuurlijk voor zijn familie, maar zeker ook voor zijn voetbalvrienden. Remco begon met voetballen in de jeugd van Fortuna Wormerveer. Later speelde hij o.a. voor Volendam, Zilvermeeuwen en ADO´20. Uiteindelijk koos hij weer voor Fortuna W.

Bij die club was hij in het seizoen 2012-2013 met zijn 18 doelpunten een belangrijke schakel in het elftal bij behalen van het kampioenschap van de vierde klasse. Het laatste deel van de competitie moest Beerepoot geblesseerd langs de kant blijven. De slotwedstrijden zat hij wel in tenue op de bank als morele steun voor zijn teamgenoten. Dat bewuste seizoen opende het vlaggenschip met het winnen van het WSV’30 toernooi. In een aantrekkelijke finale wist Fortuna de fusieclub uit Zaandam (Hercules) met 3-1 te verslaan. Deelnemer toen ook ADO’20 nog getraind door Martin de Groot (zie het winnende team op de foto).

Anno nu is hij nog altijd niet vergeten. Tijdens het inmiddels wereldberoemde Fortuna W Internationale toernooi wordt uit het enorme aanbod van talent de Meest Waardevolle Speler benoemd. Een prijs vernoemd naar Remco Beerepoot.

Jaarlijks ook spelen zijn vrienden van toen een herdenkingswedstrijd. Ook dit jaar zal dat weer plaatshebben

Zondag 24 juni zal deze wedstrijd gespeeld worden tussen het kampioensteam van toen en een team van vrienden van Remco.
Het programma is nog onder voorbehoud, maar zal er naar alle waarschijnlijkheid zo uit zien:
- 15.00 uur verzamelen in de kantine
- 16.00 uur wedstrijd van 2x 30 minuten
- 18.00 uur Chinees buffet
- 20.00 uur gezamenlijk opruimen en afsluiten

Het kampioensteam bestaat uit Bjorn van der Deure, Michael Ris, Dwayne Hijstek, Geert Rol, Hendrik Jan Staal, Jelle Meijns, Jesper de Groot, Jordy Araujo Poyato, Lex Meijns, Martijn Oele, Merill Wakker, Milan Klopper, Peter Hachmang, Pim de Jong, Evany Luhulima, Mandjano Manuputty en Bryan Vodegel.

Begeleiding: Marcel Blank, Tom Grootjen, Marcel van Silfhout, Wiers van der Deure en John Kuyt

Scheidsrechter is de onovertroffen Coos Pelle

Sociaal:
Open splash