« terug naar voetbal

Start FC Zaandam in de zaterdag 2e klasse dichterbij.

12-06-2018 - Door: Peter Seymour

Jesse Kramer op de rand van de 2e klasse - foto Caroline KramerKomende zaterdag staat de wedstrijd Hellas Sport tegen HBOK op het programma. Voor HBOK is de inzet handhaving, voor Hellas Sport promotie. De verliezer krijgt dan nog een extra kans tegen de verliezend finalist van BFC tegen Lopik om alsnog de 2e klasse te bereiken.

Nu is de wedstrijd Hilversum- Lopik totaal uit de hand gelopen. Op haar website meld het bestuur van Lopik: “Wat een prachtige voetbalmiddag zou moeten worden tussen ons eerste elftal en FC Hilversum 1, eindigde afgelopen zaterdag na afloop van de wedstrijd in een beschamende scheld- en vechtpartij. Wij betreuren dit voorval ten zeerste en keuren het nadrukkelijk af. Fysiek en verbaal geweld horen immers niet op en om het voetbalveld thuis.

Krijgt Hellas een zetje in de rug van Lopik -foto Caroline KrameVerder melden zij daar: De gevolgen van de eventuele sancties zijn nu nog niet te overzien. Onafhankelijk van de uitspraak van de KNVB zullen wij ons intern de komende periode beraden over eventueel te nemen stappen.

Droevig nieuw voor een club waar mensen er alles aam doen om dit soort dingen te voorkomen. Ruim twee jaar geleden is Lopik gestart met het traject “Sportiviteit & Respect” - als onderdeel van hun beleidsplan - met als het doel een positief sportklimaat te bewerkstelligen op en rond de velden van S.V. Lopik. En dan krijg je dit.

Een van de scenario’s is dat Lopik gestraft wordt en BFC terug te zien zal zijn in de 2e klasse. De wedstrijd van komende zaterdag zal wel gespeeld worden en de winnaar zien we ook volgend jaar in de 2e klasse terug. De verliezer zou dan tegen Lopik spelen, wat straf heeft waardoor plaatsing in de 2e klasse ook voor de verliezer van Hellas HBOK geld.

Waar ze Lopik in rouw gedompeld zijn door eigen “supporters" zou het voor de overige drie teams een droomscenario betekenen.

Nietemin zal Hellas Sport er alles aan doen om op “eigenkracht” promotie af te dwingen tegen HBOK zaterdag en bent u allemaal van harte welkom om 14.30 uur.

Sociaal:
Open splash