« terug naar voetbal

Zaandijk handhaaft zich.

11-06-2018 - Door: Peter Seymour

Rommelig voor de goal - foto Peter SeijmourIn de extra tijd van de competitie beter, bekent als nacompetitie, moest Zaandijk 1 allesbeslissend duel speler tegen de nummer 4 van de 5e klasse A. Winst zou handhaving betekenen, verlies degradatie naar de 5e klasse.

Het seizoen begon naar behoren voor de ploeg van Ron Karreman, maar zakte in het 2e kwart van het seizoen terug. Na de winterstop leek het lek boven en startte Zaandijk goed om vervolgens in de gevarenzone te belandden wat de wedstrijd van zondag noodzakelijk maakte.

Jorno v.d. Vooren zoekt diepte - foto Peter SeijmourVanaf de aftrap werd duidelijk, dat Zaandijk voetbaltechnisch gezien, de bovenliggende partij was. De ploeg van Karreman kwam nauwelijks onder druk te staan en kreeg aanvallend enkele mogelijkheden om de score te openen. Wiron hield de gehele 1e helft tien man achter de bal om met een eenzame spits als aanspeelpunt in de omschakeling tot succes te willen komen.

Een voorzet van de rechterflank van Jorno v.d. Vooren leek een simpele prooi te worden voor de Wiron keeper. In plaats van de bal te vangen tikte de keeper de bal weg en werd de Zaandijk speler, die de afgeslagen bal achter na liep, onder uit gehaald. De leidsman kon niet anders dan een strafschop toekennen, die door Tim Karreman feilloos binnen geschoten werd. Die 1-0 zou ook de rust stand worden.

Ook na rust bleef Wiron met 10 man achter de bal voetballen en was het aan slordigheden voor de goal te wijten, dat de score 1-0 bleef. Tot een kwartier voor tijd de ingevallen Nordin Akhamrane de bevrijdende 2-0 met een lob over de keeper binnen lag.

Op de huid gezeten - foto Peter SeijmourHet Zaandijk publiek haalde opgelucht adem. Maar moest drie minuten later weer met de billen knijpen. Een schot van 20 meter werd door een Zaandijk been half geblokt en verdween in de kruising achter keeper Teeuwen.
Op dat moment ging Wiron alles of niets spelen. Daarmee speelde het Zaandijk in de kaart. Er ontstond meer ruimte achter in bij Wiron door dit slotoffensief, waarvan Jorno v.d. Vooren profiteerde en eigenhandig de eindstand naar 5-1 tilde. Daar deed hij de verhouding recht mee.

Het leverde Zaandijk handhaving op en de constatering, dat de kwaliteit van 5e klasse enorm verschilt met die van de 4e klasse. Zaandijk zien we volgend jaar terug in de nieuwe Zaanse 4e klasse.

Ron Karreman neemt met behoud afscheid van de club die hem na aan zijn hart ligt. “Zaandijk is een mooie club met warme mensen en zal voor altijd in mijn hart zitten. Vandaag waren we te sterk, maar te slordig voor de goal. Daarom blijft het lang een wedstrijd”.

 

Sociaal:
Open splash