« terug naar voetbal

SVA gaat de samenwerking aan met Spieren voor Spieren

11-06-2018 - Door: Eric Grapendaal

SVA - foto Peter SeijmourDe SVA-jeugd heeft zich voor drie jaar verbonden aan Stichting Spieren voor Spieren. Zondag 3 juni wordt deze samenwerking tijdens de Familiedag 2018 officieel bekrachtigd. De verbondenheid komt tot uiting door het dragen van het logo van Spieren voor Spieren op de rechtermouw van de nieuwe voetbalshirts van jeugdhoofdsponsor 123inkt.nl.

Wie is Spieren voor Spieren?
Spieren voor Spieren is sinds oktober 2003 een CBF-gekeurde stichting. Spieren voor Spieren zamelt geld in om wetenschappelijk onderzoek naar de achtergrond van spierziekten te financieren of van financiële garanties te voorzien. Er zijn zeshonderd verschillende spierziekten, er is dus veel geld nodig. Hun missie is om alle spierziekten de wereld uit te helpen.
Spieren voor Spieren huist in Amsterdam. Ex hockey international Mienke Booij is directeur van de stichting. Naast Louis van Gaal (ere-ambassadeur) en Sven Kramer (hoofd ambassadeur) zijn er talloze (ex-)topsporters die zich inzetten als ambassadeurs voor Spieren voor Spieren, zoals: Ron Vlaar, Joël Veltman en Pieter van de Hoogeband.

Waarom een samenwerking met SVA?

SVA kreeg van jeugdhoofdsponsor 123inkt.nl de mogelijk om een goed doel op de mouw van de nieuwe shirts te laten bedrukken. Hier heeft SVA zorgvuldig over nagedacht. Vanwege de vele raakvlakken kwam SVA uiteindelijk uit bij Spieren voor Spieren. De grootste raakvlakken zijn jeugd, plezier, bewegen en voetbal. Spieren voor Spieren is namelijk in 1998 opgericht uit een initiatief van het Nederlands Voetbal Elftal.

We vinden het namelijk altijd heel normaal om zelf met je kind(eren) wekelijks naar de voetbal te gaan. Dit klopt, maar dit geldt niet voor elk kind. Daarom hoopt SVA met deze samenwerking en door het dragen van het logo dat onze jeugd en ouders of begeleiders zo nu en dan gaan denken over het geluk van gezondheid.

Meer informatie over Spieren voor Spieren kunt u vinden op www.spierenvoorspieren.nl

Sociaal:
Open splash