« terug naar voetbal

Dynamo één hindernis teveel voor WSV’30

11-06-2018 - Door: Een medewerker

WSV'30 - foto Peter SeijmourHet scenario in de nacompetitie leek zich geheel te ontwikkelen in het voordeel van WSV’30. Met als inzet promotie naar de derde klasse moesten de Wormers na hun overwinning tegen Always forward nu op bezoek bij de bedwinger van Knollendam t.w. SC Dynamo in Ursem.

Met zijn uiterst jonge selectie toog trainer Tom Jansen richting Sportpark Dynamo aan de Pastoor van Haarsterstraat in Ursem. Dynamo kwam dit seizoen uit in de 3e klasse B en is een herkanser voor een plaats in de 3e klasse B. De ploeg heeft een jaar lang moeten knokken tegen degradatie. De eerste wedstrijd werd Knollendam overtuigend terzijde geschoven

WSV’30 opende goed en wist dat na reen kwartier spelen via Colin Saft in de stand tot uiting te brengen (0-1). Hij kwam in die gelegenheid dankzij voorbereidend werk van Huub van Essen. Vanaf dat moment was het in feite wachten op meer Wormer goals. Er werd een enorme hoeveelheid en variëteit aan kansen gecreëerd, maar de bal wilde er simpelweg niet in. Langs de lijn waren vriend en vijand het erover eens fat WSV’30 veruit de beste ploeg was.

Menig Wormer supporter begon met een goed gevoel aan de tweed helft. Ook nu weer kansen genoeg en niemand die dacht aan de mogelijke 1-1. Toch was het één van de gevaarlijkste Dynamo spelers die in kort tijdsbestek zijn tempel op de wedstrijd rukte.

Acht minuten voor tijd scoorde hij de gelijkmaker en vlak daarna de 2-1. Dat noopte WSV’30 om alle sop de aanval te gooien. Dat bood ruimte aan Dynamo om te counteren en dat deden zij eenmaal doeltreffend zodat de eindstand op 3-1 werd bepaald.

‘Dat is zuur’ erkende trainer Tom Jansen na afloop. ‘We hebben van alle kanten complimenten mogen ontvangen. Met dit team doen we het meer dan goed. Misschien is het toch beter dat het nu zo loopt. Na de 1-1 knakte er iets. Daar moeten je mee om kunnen gaan. Deze jonge jongens kunnen beter nog wat vlieguren maken in de vierde klasse en dan volgend seizoen die stap maken.‘

Sociaal:
Open splash