« terug naar voetbal

Assendelft wint slijtageslag

11-06-2018 - Door: Kees Jongens

Vreugde na de strafschoppen serie - foto Marijke BosmanZouaven uit Grootebroek was vandaag de tegenstander van Assendelft. Zouaven had zowel de eerste als de tweede periode gepakt in 2B en leek lang op een kampioenschap af te stevenen. In het begin van het seizoen verloor Assendelft voor de beker al van Zouaven, er was dus bekend dat het een geduchte tegenstander was.

Net te laat - foto Marijke BosmanBeide ploegen begonnen voorzichtig vanuit een verdedigende stelling. Assendelft kreeg het eerste half uur een paar kleine kansjes en Zouaven schoot een keer net over en een bal net naast. Een speler van Zouaven kreeg geel voor een behoorlijke overtreding op Sven Talsma. Zo ging de wedstrijd wat heen en weer om met een 0-0 stand de rust in te gaan.

Meteen na de rust begon Zouaven aanvallender te spelen wat meteen resulteerde in een schot op doel, die door keeper Jorrit van Hoolwerff werd gestopt. Zouaven kreeg een vrije trap op de rand van de 16 m die voorlangs ging.

 In de 56e minuut kreeg Ron v.d. Valk een kans die door de Zouaven keeper werd weg gewerkt. Meteen hierna een goede actie van Stefan Seijs, met een schot in de hoek, die door de keeper werd weg gestompt voor de voeten van Ron v.d. Valk, die voor een leeg doel naast schoot.

Verbeten duels - foto Marijke BosmanZouaven speelde iets verzorgder dan Assendelft, wat in de 60e minuut resulteerde in de 0-1 door Roy Janssens, die onhoudbaar inschoot. Assendelft bleef met tomeloze inzet strijden voor de gelijkmaker. In de 73e minuut kwam Stefan Kuiper in het veld voor de leeg gestreden Jacob de Vos. Vlak hierna een ingestudeerde lage corner die door Patrick de Vries prima in de verre hoek werd geschoven, 1-1. Nog geen minuut later kreeg Patrick nog een goede kop kans, die helaas net over ging.

De laatste 10 minuten kreeg Zouaven nog een paar kansen die ook over gingen. In de 90e minuut floot scheidsrechter Wiedijk, die goed leidde, voor het einde van de minimale speeltijd. In de verlenging zag je dat de meeste spelers leeg gestreden waren en werd er van beiden kanten veel balverlies geleden. In de 25e minuut werd “aanjager” Sven Talsma nog vervangen voor Dylan v.d. Ven.

De stand bleef 1-1, dus het nemen van penalty’s moest een beslissing forceren. Voor Assendelft startte Stefan Kuiper, Ali El Ghazali en Danny Rijser, die evenals de Zouaven spelers de strafschoppen prima namen. Boukens van Zouaven schoot op de paal en Stefan Seijs scoorde de 4e strafschop. Hierna moest Marsman van Zouaven scoren, maar hij schoot echter op de lat. De feestvreugde barstte los voor Assendelft.

Nu deze week nog afwachten wat de KNVB beslist over de andere wedstrijden.

Sociaal:
Open splash