« terug naar voetbal

Hellas Sport wederom naar winst

09-06-2018 - Door: Een medewerker

Hellas SportOp verplaatsing naar Sportpark de Dogger aan de IIsselmeerstraat in Den Helder heeft Hellas Sport Zaandam ook gastheer HCSC aan de zegekar gebonden. De 0-1 winst doet het goed na de eerdere 2-1 winst tegen Overbos. Zaterdag 16 juni moet het promotieklusje afgerond worden tegen HBOK. Na het mislopen van het kampioenschap wachtte het team van trainer Miel Mans nog drie finales. Twee zijn er al winnend afgesloten.

In de nacompetitie om een plaats in de tweede klasse kom je als Hellas Sport Zaandam, opgebouwd uit ZFC en ZVV, nog eens clubs van naam tegen. Vandaag dan de Helderse Christelijke Sport Centrale en volgende week Het Begon Op Klompen. Ga er maar aan staan vooral als je beseft dat de club volgend jaar als FC Zaandam (vanwege de fusie met Zilvermeeuwen) verder zal gaan.

De beide teams van heden in Den Helder wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Hellas versloeg Overbos en op bezoek bij Amstelveen Heemraad wist HCSC ook met een 1-3 zege thuis te komen.

Dat het een spannende partij moest worden daarw as iedereen van overtuigd. In die verwachting werd niemand teleurgesteld. De Zaandammers kwamen al in de eerste helft via Jesse Kramer op een 0-1 voorsprong. Dat maakte dat de thuisploeg werkelijk alles op de aanval gooide.

Wat volgde aan Zaandamse zijde was een flinke partij billenknijpen. De Hellas defensie hield het hoofd er goed bij en kon de nul handhaven. Via de counters kregen de tricolores diverse mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar verzuimden dat. Vandaar dat de billenknijperij zo lang moest duren.

Nu wacht 16 juni de volgende tegenstander. De winnaar van die partij is zeker van promotie. In Zunderdorp werd door HBOK op het Willem van Schalkwijk Sportpark twee keer gewonnen in de nacompetitie. Eerst overtuigend met 5-2 van vv IJmuiden en aansluitend met 2-1 van Stormvogels. Dat betekent dus dat er wederom een pittige wedstrijd te verwachten valt.

En zelfs bij verlies is er voor die ploeg geen man over boord. Acht ploegen strijden om één plaats. De winnaar van het duel Hellas-HBOK speelt volgend seizoen in tweede klasse. De verliezer krijgt dan nog een extra kans tegen de verliezend finalist van BFC tegen Lopik.

Sociaal:
Open splash