« terug naar voetbal

Fortuna W selectie sluit bewogen voetbalseizoen af

09-06-2018 - Door: Een medewerker

De winnaars -foto aangeleverdIn de geschiedenis van Fortuna Wormerveer is zelden of nooit een geslaagder seizoen dan juist dit seizoen (2017-2018) genoteerd. De resultaten zijn over de hele breedte enorm geweest en hoe prettig is het dan om zo’n seizoen af te sluiten met de verkiezing van het TALENT en de SPELER van het jaar? In Nordin Bakker en Jermano Huwaë hebben de Fortunezen’ prachtige namen (en persoonlijkheden!) om deze titel uit te dragen.

Het afsluiten van een bijzonder seizoen werd vanavond op gepaste wijze ingevuld. Allereerst werd de laatste training ingevuld met wat onderlinge partijtjes. Vanwege de bijna tropische omstandigheden was dat programma wat korter dan vooraf beoogd.

Elftalleider John Kuijt en trainer Martin de Groot hadden de regie van deze avond in handen. Allereerst werd afscheid genomen van een flink aantal spelers. Stuk voor stuk eigenlijk leden die hun leven lang lid zijn geweest van de club, maar kiezen voor een avontuur elders. Zo gaat Dwayne Hijstek, hij maakte de opmars vanuit de vierde tot en met de hoofdklasse mee, naar Saenden. In zijn kielzog meerdere spelers die ‘over het spoor’ hun geluk gaan beproeven en mogelijk Saenden eindelijk aan die al jaren gezochte titel gaan helpen.

Trainer Martin de Groot wist met een gevatte én respectvolle speech al die spelers uitgeleide te doen. Hij memoreerde dat er van die vertrekkers spelers zijn die al in de F6 getraind werden door hem en nu kiezen voor een carrière bij andere Zaanse verenigingen. Alleen Aaron Bruijn heeft gekozen voor een avontuur bij Zeeburgia.

Deze bijzondere clubavond ging het om twee verkiezingen. De technische staf nam die van het Talent van het Jaar voor zijn rekening. De strijd ging, ondanks het enorme aanbod van talent, tussen Nino van den Heuvel en Nordin Bakker, Uiteindelijk ging de titel naar de man die volgend seizoen als Volendam doelman te boek zal staan.

Door de selectie en begeleiding was gestemd voor de titel Speler van het Jaar. Een bewuste keuze. Na het tellen van de stemmen bleef er een kwartet kanshebbers over. Natuurlijk was clubtopscorer Nick Snelders één van de favorieten. Wie in de eerste klasse 22 doelpunten weet te scoren is een grote meneer. Er waren echter meer kandidaten. Op zich niet zo verwonderlijk gezien het enorme potentieel dat er in de Fortuna selectie schuilt!

Ook aanvoerder Milan Klopper, doelman Nordin Bakker en verdediger Jermano Huwaë wisten veel punten te scoren. Uiteindelijk ging de titel met algehele instemming der aanwezigen naar Jermano! De uiterst bescheiden zoon van Benny werd op de juiste waarde ingeschat. Hij heeft dit seizoen enorme progressie geboekt en zijn manier van spelen maakt dat de titel Speler van het Jaar naar de juiste man gaat!

Sociaal:
Open splash