« terug naar voetbal

Assendelft komt deze competitie laat op stoom

21-05-2018 - Door: Kees Jongens

Alles geven - foto Marijke Bosman.Assendelft startte op een warm complex tegen het hooggeplaatste Legmeervogels, die ook nog een kans hebben op de derde periodetitel. Na de overwinning van vorige week tegen Edo, was iedereen hoopvol gestemd.

Vreugde na de goal - foto Marijke BosmanDe wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter de heer Persoon die de wedstrijd prima leidde. Het eerste kwartier gaat de wedstrijd gelijk op en Assendelft speelt goed gegroepeerd voetbal. Assendelft heeft wel wat kansen, maar de schoten gaan net naast.

De spits van Legmeervogels kan nog net met een sliding door Jurre Fatels van het scoren worden gehouden. Er wordt door Assendelft ook nog een bal van de doellijn gekopt.  

Net voor rust krijgt Danny Rijser de grootste kans. Hij komt alleen voor de keeper, maar de keeper weet de bal tot corner te verwerken.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, het spel golft heen en weer en beide teams krijgen wat kleine kansjes.

Sven Talsma binnen door gepasseerd - foto Marijke Bosman.In de 63ste minuut geeft Legmeervogels een voorzet, waarbij hun spits ongehinderd kan inkoppen 0-1. Assendelft blijft hierna druk zetten wat na 10 minuten, door prima doorzetten van Sven Talsma resulteert in de gelijkmaker. Nog geen 3 minuten later geeft Ufuk Ulker een mooie voorzet die door Ron v.d. Valk met een boogbal keurig wordt ingekopt 2-1.

Het laatste kwartier zet Legmeervogels druk om de gelijkmaker te scoren. Assendelft keeper Jorrit van Hoolwerff onderscheidt zich met 3 à 4 prachtige reddingen. Assendelft weet de overwinning over de streep te trekken en heeft nog steeds kans om via de nacompetitie 1e klasser te blijven.

Sociaal:
Open splash