« terug naar voetbal

Saenden ziet Rood Wit Zaanstad winnen.

20-05-2018 - Door: Ton IJsseldijk

Gestrekte benen - foto Theo v VlaanderenRW Zaanstad heeft de winst vooral te danken aan de spelopvatting en beleving in de tweede helft. Het heeft weer eens laten zien wat een extra wapen het is als je met elkaar voor elkaar strijd levert om niet te verliezen.

Mo Kusadasi gestrekt naar de hoek - foto Theo v Vlaanderen.Van fraai voetbal was allang al geen sprake meer, maar de passie en onverzettelijkheid brachten vandaag de punten voor RWZ. Afgaande op de 1e helft gaf je geen cent voor de Zaandammers. Saenden was heer en meester, maar verzuimde de kansen af te maken. Een lange bal van de later geblesseerd uitgevallen Jordi de Wit in de 20e minuut bracht Giorgio Bartelink in stelling en zijn lob was voldoende voor de openingstreffer (1-0). Daarna kreeg Saenden nog een aantal grote mogelijkheden, maar die werden niet benut. Ruststand 1-0.

Saenden dat in de tweede helft dacht op dezelfde voet door te kunnen gaan kwam bedrogen uit. RWZ ging er vol voor en daar waren de Saenden spelers weliswaar op voorbereid maar konden in de uitvoering weinig weerstand bieden.

Paard en ruiter - foto Theo v VlaanderenBinnen vijf minuten na de hervatting kreeg RWZ de bal, na geklungel in de Saenden defensie, achter de wederom uitblinkende Mo Kusadasi die Saenden daarna nog zeker drie keer behoedde voor een achterstand.

RWZ werd ongewild in de wedstrijd gebracht en streed voor elke kans. Niet dat Saenden er niets tegenoverstelde maar de gasten waren gewoon feller op de bal. Toen ook nog de 1-2 viel halverwege de tweede helft moest Saenden nog meer naar voren spelen om de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Op het veld gingen de spelers van RWZ er vol tegenaan en kregen meerdere spelers krampverschijnselen.

De strijd had zijn tol geëist maar tot het bittere einde bleef RWZ ook met nog 10 man in het veld voor het resultaat strijden. Met succes want Saenden kreeg de bal er niet in. Eindstand 1-2. Beste spelers aan Saenden’s zijde waren er onbetwist ook, Melik Dincer speelde aan de zijde van Saenden een meer dan voortreffelijke wedstrijd

Sociaal:
Open splash