« terug naar voetbal

Meeuwen winnen ook laatste thuiswedstrijd in haar bestaan.

20-05-2018 - Door: Peter Seymour

Kopduel - foto Peter SeijmourWie bij Zilvermeeuwen het terrein op loopt ziet daar prominent een bord hangen met daar op 1920-2018. Het symboliseert het verhaal van vandaag. Al die trouwe meeuwen togen vandaag met een vreemd gevoel naar hun cluppie. De laatste thuiswedstrijd van “onze” Meeuwen.

Voor aanvang werden twee spelers, die vanaf hun prille jeugd uitkomen voor de club ui Zaandam-Zuid. Erkan Guzhan en Mister Zilvermeeuwen Tristan Oostenbrugge werden na een toespraak in de bloementjes gezet. Oostenbrugge kreeg ook nog eens een grote foto van de vrienden van Zilvermeeuwen aangeboden.

Te hoog geheven benen - foto Peter SeijmourTegenstander SWV’27 uit Heerhugowaard schonk beide spelers een mooie fles wijn en waren voornemens niet meer cadeautjes weg te geven. SVW moest winnen om weg te blijven uit de gevaren zone. De Meeuwen wilden waardig afscheid nemen met een overwinning.

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, werd er niet gescoord waardoor met de begin stand de rust in gegaan werd.
Na rust was Zilvermeeuwen de bovenliggende partij. Juari Dis Santos opende de score voor de thuisploeg. Trainer Hersche bracht Revelino Slooten en werd door voor terugbetaald met een doelpunt van de oude meester.

Daarmee kregen de Meeuwen wat ze verdienden en gaat de laatste wedstrijd op eigen bodem de geschiedenis boeken is als een overwinning.

Sociaal:
Open splash