« terug naar voetbal

Knollendam moet nog een weekje wachten

20-05-2018 - Door: Ronald Peeters

Jeffrey de Jonge en Omar Hamouna houden een speler van Wherevogels op afstand - foto Ronald PeetersKnollendam kon vandaag in eigen huis bij winst tegen De Wherevogels de derde periodetitel in de vierde klasse D binnenhalen. Maar de groengelen kwamen niet in de buurt van hun gebruikelijke niveau en daardoor werd het een mager gelijkspelletje op sportpark ‘Aan de Dijk’ in Oostknollendam.

Wouter Stork namens Knollendam op weg naar het doel van Wherevogels - foto Ronald Peeters.‘’ Zwaar teleurgesteld’’ zo omschreef Knollendamtrainer zijn gevoelens na afloop van de wedstrijd. De oefenmeester zag dat het niet liep bij zijn team. “

Er was gewoon teveel wedstrijdspanning en het ontbrak tal van spelers aan ervaring om daar mee om te gaan, je probeert wel langs de lijn aanwijzingen te geven, maar in feite sta je machteloos als het niet wil lukken”.

In de eerste helft opende Lex Meijns na tien minuten de score voor Knollendam. Bij die openingstreffer bleef het want de Groengelen konden eenvoudig weg geen mogelijkheden creeren om de voorsprong te vergroten.

Lex Meijns sticht gevaar voor het doel van Wherevogels - foto Ronald PeetersNa de rust ontstond een boeiend kijkspektakel waarbij het er af en toe fel aan te ging - de bezoekers konden zich bij een gunstig resultaat uit de gevarenzone spelen. Na tien minuten kon Sam Wiersma van De Wherevogels de gelijkmaker langs Knollendamkeeper Nick Baas schuiven.

In een warrige en soms tumuleuze tweede helft probeerde Knollendam een winnende goal te forceren maar het ontbrak Lex Meijns en Martijn Oele net aan dat kleine tikkie geluk. Aan de andere kant mochten de groengelen ook niet klagen. De spits van Wherevogels had de winnende goal op zijn voet maar schoot huizenhoog over en Wherevogels-speler Mees Zoutberg werd na een bliksemsnelle counter gehaakt door Nick Baas. Knollendam mocht zijn handen dichtknijpen dat de scheidsrechter die uitval niet kon bijbenen en op de rand van het strafschopgebied aan de andere kant geen idee had wat er allemaal aan de overkant gebeurde.

Volgende week kan Knollendam bij Rood Wit in Zaandam bij een gelijkspel alsnog de periodetitel behalen.

Sociaal:
Open splash