« terug naar voetbal

JO17-1 overtuigend naar titel

20-05-2018 - Door: Een medewerker

Fortuna Wormerveer Jo 17 - Foto aangeleverd.Het is soms wel lekker als wedstrijden van je concurrenten eerder beginnen. Zeker nu Bloemendaal bij EDO aan de bak moest. Aan de andere kant kan een stand die dan doorkomt verlammend werken. Gelukkig niet in het geval van Fortuna W JO17-1. Zij wisten in hun missie te slagen en stapten met het kampioenschap van het veld. Volgend seizoen komt een groot deel van dit team uit in de Vierde Divisie.

De (on)mogelijkheden vooraf waren bekend. Het best werkende medicijn was gewoon zelf te winnen en hopen dat Bloemendaal zo vriendelijk zou zijn niet te winnen. Bij aftrap was dat echter nog niet bekend.

Vandaar dat het een soort bevrijding was dat na drie minuten spelen al Sam Schotting met zijn hoofd de 1-0 in knikte. De aanvallende acties bleven en het was wachten op de volgende treffer. Die viel in de 18e minuut en kwam van Gianluca Locatelli.
Luttele minuten later was het weer raak. Een pass op maat van Daan van Putten op Sam Scholting betekende de 3-0. Daarmee was het voor het eerste bedrijf nog niet gedaan. Want vijf minuten voor rust was het aanvoerder Jordi Gorter die onberispelijk de 4-0 in de touwen wist te jagen.

In de rust kwam dan de uitslag van EDO-Bloemendaal door. De 1-1 remise in Haarlem betekende dat Fortuna W na de thee als kampioen het veld kon betreden. Dat geeft dan toch net even een andere instelling. Logisch natuurlijk, maar tegen dit Limmen dat meer dan behoorlijk weerwerk leverde misschien nog wat link? Op het moment dat de gasten met een prachtige goal de 4-1 wisten te scoren werden de Wormerveerse mouwen weer opgestroopt en nam het team van trainer Marcel Blank het heft weer in handen. In de slotfase van de strijd was het Camiel Dijkers die prima opstoomde en de 5-1 binnenschoot.

Dat maakte dat Jesper van Houts (de doelman die liefst negen keer de nul wist vast te houden), Bram Bouwen, Camile Dijkers, Dani van Egmond, Sam Emmerig, Jordi Gorter, Roy Kelij, Keje Ligthart, Mike limmen, Gianluca Locatelli, Robin van Poll, Daan van Putten, Sam Scholting, Stijn Stam en Kenyopn Westenburg de handen omhoog konden steken. Dat deden zij samen met hun trainer Marcel Blank (die inmiddels op 5 uit 5 staat!), assistent-trainers Frank van Houts en Emre Bozkurt, teammanager Johan Ligthart en grensjager Wim Bouwen. De schaal ging vlot in het rond.

Voor wat sfeerfoto’s klikt en kijkt u op https://myalbum.com/album/t5K2D73UpRIj


Sociaal:
Open splash