« terug naar voetbal

Fortuna W overtuigend kampioen in eerste klasse

20-05-2018 - Door: Een medewerker

Fortuna Wormerveer kampioen - foto Peter Seijmour.De publieke belangstelling is enorm, de zon heerlijk, de sfeer ontspannen en de wedstrijd verloopt naar wens. Wat willen de Gladoren nog meer? Het werd een wedstrijd zoals van tevoren door velen gedroomd. De overwinning van 5-2 zegt alles! De titel is binnen en nu wacht de Hoofdklasse.

Brothers in Arms - foto Peter Seijmour.Toch schrok iedereen op het door zeker 1500 toeschouwers omzoomde hoofdveld van Fortuna behoorlijk. Vlak nadat Jessey Kuiper uitstekend doorging en eindigde bij de JOS goalie was het Reggie Schaap die de 0-1 wist te scoren.

Nu zijn ze bij Fortuna wel gewend aan achterstand en bijna altijd is dat iets voor korte periode. Een schot van Jessey Kuiper ging in de 4e minuut rakelings over, maar in de 9e minuut wist diezelfde Kuiper een vrije trap van Nick Snelders perfect met het hoofd af te ronden (1-1).

Vervolgens was het Fortuna dat bleef drukken, maar de Amsterdamse sterspeler Raymond Fafiani wist zijn manschappen toch regelmatig op het goede spoor te zetten. Na een kwartier een vrije trap van Nick Snelders van zo'n 20 meter die feilloos in de kruising verdween (2-1).

Milan Klopper controleert de bal - foto Peter Seijmour.Nordin Bakker moest vlak daarna reddend optreden voor Fortuna en deed dat als vanouds. Vervolgens constateerde de referee twee keer hands aan JOS zijde en kon Nick Snelders de voorsprong opbouwen tot 4-1.

Zo'n tussenstand doet vermoeden dat het de tweede heft een stuk minder zou kunnen worden. Dat leek ook zo, maar desondanks bleef het een boeiend schouwspel. Milan Klopper was al na één minuut door en schoot in het zijnet. Een schot van Jessey Kuiper ging rakelings over.

In de 65e minuut een aanval die startte bij Milan Klopper. Zijn pass op de mee opkomende Nino van den Heuvel was op maat net als de aansluitende voorzet op Nick Snelders die de 5-1 in schoot. In de 84e minuut wist JOS nog een snelle counter op te zetten en werd de eindstand op 5-2 vastgezet.

Na het laatste fluitsignaal barstte een groot feest los en was het nog lang onrustig in Wormerveer….

Sociaal:
Open splash