« terug naar voetbal

Aan het eind liggen de bloemen.

20-05-2018 - Door: Peter Seymour

Keeper Koreman met gevaar voor eigen leven - foto Henk DilHet is ongemeen spannend in 4d. Na het gelijke spel van SVA tegen Rood Wit Zaanstad namen de kansen van achtervolgers WSV’30 en Knollendam flink toe. Toen er op de SVA website ook nog eens een motiverend bericht richting tegenstanders verscheen was de koude oorlog begonnen.

RCZ keeper Koreman gaf vooraf aan dat SVA de borst nat kon maken en zijn RCZ niet zou komen om te figureren. Hoe anders zou het vandaag uitpakken. SVA heeft zich na de winterstop nadrukkelijk gemanifesteerd en heeft naam opgebouwd als makkelijk scorende ploeg.

Kopduel - foto Henk Dil.Het massaal toegestroomde publiek zag RCZ al snel tegen een domper aan lopen. Spelmaker Jurrian v.d. Water viel vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit met een knieblessure. Nadat de bal eerst op de lat belandde opende SVA de score via Daan Rijkhof. Ondanks mogelijkheden over en weer zou die 1-0 de ruststand worden.

Na rust kreeg SVA de beste kansen en was het wederom Daan Rijkhof, die alleen op de keeper af ging en keeper Koreman kansloos liet. Steijn van Egmond gooide met zijn doelpunt de wedstrijd in het slot. SVA hield het ritme vast en gaf de Racers weinig kansen. SVA liep via doelpunten van Bas Hoogstra, Jeroen de Lauw en Stephan Waij uit naar een 6-0 overwinning waarop niks viel af te dingen.

Met die overwinning pakte SVA de periodetitel en kan het volgende week tegen WSV’30 uitmaken wie kampioen wordt.
Trainer Ern was blij met de periode titel. “Maar nu wacht een ploeg die bloed ruikt. WSV’30 is andere koek en aan het eind liggen de bloemen. Voor wie gaan we volgende week zien”, aldus de SVA trainer.

Sociaal:
Open splash