« terug naar voetbal

WSV'30 G1 kampioen!

19-05-2018 - Door: Peter Seymour

Kampioenen van WSV'30 G1 - foto Peter Seijmour.De aanloop naar de kampioenschapswedstrijd is een bijzonder voor voetballers. Spelers van WSV’30 G1 kunnen er na vandaag alles over mee vertellen. De inhaal wedstrijd tegen Waterloo zou bij winst recht geven op de titel.

Viggo Snel ziet dat Mike v.d. Staak sneller omkeert en de bal overzal nemen - foto Peter SeijmourZenuwen kennen ze niet bij de G1. Natuurlijk sliep Sonny van Haren had geen oog dicht gedaan, Diego Groen had zijn tas wel 7x ingepakt om zeker te weten, dat hij alles mee had. Nee Theo Hoogendoorn, leider van deze mooie verzameling voetballers, die was pas zenuwachtig. “Ik heb eigenlijk niet eens wat me voetbal maar dit is niet te harden zo spannend”.

Na een goede warming up onder leiding van trainer Chinouk Dekker waren ze er klaar voor. De bekerfinale haalden ze niet maar die titel zou geen enkele tegenstander ze af kunnen nemen vanmorgen. Dat G voetbal leeft in Wormer moge duidelijk zijn. Bijna 100 supporters waren afgekomen op de titelstrijd om hun idolen naar de overwinning te schreeuwen.

Ontlading bij Sonny van Haren nadat hij de score opgebroken had - foto Peter Seijmour.Er werd zenuwachtig aan het duel met Waterloo begonnen en de eerste indruk was, dat het niet gemakkelijk zou gaan worden. Ook Waterloo bleek over enkele talenten te beschikken. WSV moest aan de bak dus zonder iets cadeau te krijgen.

Na 10 minuten spelen brak Sonny van Haren de score open. Zijn schot van een meter of 10 belande via een Waterloo been in de kruising. De ontlading, die volgde vertelde genoeg. De spanning stond goed voetbal in de weg.

Na dat belangrijke doelpunt brak de wedstrijd pas los en werd Mike v.d. Staak in zijn voeten aangespeeld. Mike nam de bal mee en haalde uit, zag zijn bal in de linkerhoek verdwijnen buiten bereik van de keeper.

Leon Zwart ziet zijn nzet vanaf de stip gekeerd worden - foto Peter Seijmour.Met die twee nul stand zat de wedstrijd eigenlijk al op slot. Achmed Bendriss gaf voor de zekerheid nog de voorzet op maat, die aanvoerder en spelmaker Viggo Snel van dichtbij binnen kopte. Bij deze 3-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Lang bleven ze daar niet. Het voelde veel te goed 3-0 voor en nog een helft te spelen, dat kon er feest gevierd worden. Maar Waterloo was anders de kleedkamer uit gekomen en ging op zoek naar een doelpunt. Topkeeper Gerben had echter geen zin om de gang naar het net te maken en hield zijn doel schoon.

Achmed Bendriss liep met de bal aan zijn voet op richting Waterloo doel en nadat hij niet werd aangevallen schoot hij vanuit de 2e lijn de 4-0 binnen. WSV gaf weinig weg . De verdediging met Jort Weertman, Erik Koning, Mirjam Boerman stond goed.

Keeper Gerben ziet Diego uitverdedigen - foto Peter Seijmour.De koek was nog niet op. Nadat een Waterloo speler hands maakte werd de strafschop, die scheidsrechter Peter Ooms moest toekennen gegund aan Leon Zwart. Vanaf de stip leek zijn poging goed in de hoek te verdwijnen maar was het toch de keeper die de bal keerde.

Lang werd hier niet om getreurd Leon kreeg nog twee goede kansen en schoten van Viggo Snel troffen bijna doel. Aan de stand zou niet meer veranderen en na het laatste fluitsignaal volgde een feestelijke ontlading. En vielen spelers ouders in de armen huilend en lachend van vreugde.

Het is een feit en er is niks meer aan te doen. WSV G1 is de terechte kampioen.

 

Sociaal:
Open splash