« terug naar voetbal

Hellas Sport voert de druk op !

19-05-2018 - Door: Peter Seymour

Tussen twee man in - foto Caroline KramerNa de zakelijke overwinning vorige week uit tegen PSZ staat er vandaag de absolute topper op het programma in de 3e klasse A tussen koploper SV Andijk en Hellas Sport. Uit wisten de Zaandammers met 3-4 te winnen in Andijk.

De technische staf van Hellas Sport zal vandaag met een plan moeten komen om de beste spits uit de 3e klasse A, Luc Waardenburg af te gaan stoppen. Met 35 goals een ongelofelijk wapen van SV Andijk. Maar ook de andere Waardenburgjes vinden met 12 en 11 goals makkelijk het doel van de tegenstanders. Opletten dus!

De wedstrijdbal van vandaag is afkomstig van AFD Adviesgroep van keeper Ori Hoogland, die herstellende is van een knie operatie.

Buitenom er langs - foto Caroline KramerVandaag een heel aanvallend ingesteld Hellas Sport die vanaf minuut SV Andijk bij de strot greep. Een prachtige aanval aan Hellas Sport kant al in de 2e minuut, Mounir Raji had een mooi schot in gedachten maar de bal dwarrelde naast het doel van SV Andijk.

De thuisclub, gezien de spelopvatting en de verplichting om vandaag te winnen, kwamen in de 12e minuut al op een verdiende voorsprong. Jesse Kramer werd goed de diepte ingestuurd en mocht alleen op de keeper afstormen. In 1e instantie kon de keeper de inzet nog keren maar de rebound ook van Jesse Kramer verdween in het doel. Hellas Sport had zijn beoogde voorsprong. 1-0

Na de 1-0 zou je zeggen dat de koploper uit Andijk vol gas zouden geven op de gelijkmaker te produceren. Het was echter Hellas Sport die zijn prooi onder geen beding wilde loslaten.

Kiefer Smis bleef lastig te bespelen en hield ook vandaag weer 2 man achterin bij SV Andijk. Zo ook in de 21e minuut zijn actie om de verdedigers heen was briljant en zijn voorzet op Mounir Raji had de 2-0 moeten opleveren, via een verdediger, buiten bereik van de keeper ging de bal rakelings naast het doel. Hellas Sport bleef aanvallend sterk spelen. De geweldenaar voorin Luc Waardenburg ging steeds meer aan de buitenkant spelen aangezien hij uitstekend in bedwang werd gehouden door Bodhi Smis en Iwan Axwijk. Maar ook bij Jesse van Kuijk kreeg hij geen poot aan de grond.

Helaas moest de doelpuntenmaker, Jesse Kramer zich laten wisselen. Gijs Gastkemper kwam voor hem in het veld.

Bijna was daar de 2-0 in de 37e minuut, na een corner van Mounir was er grote paniek achterin bij SV Andijk. Profiteren deden we nog niet! Ook Kiefer Smis dacht met een mooie lob de keeper van SV Andijk de verschalken maar de keeper was op tijd terug in zijn “hok” .

De ruststand werd bereikt 1-0. OFC 0-1 achter tegen Buiksloot!

Na de thee een veel beter en dreigender spelend SV Andijk. In de 47e minuut moest Jory Witlam al handelend optreden. Uit een reeks corners kwam de verdediging o.l.v. Jory Witlam niet in de problemen. Kiefer Smis na weer een goede actie schoot de bal naast het doel. Hellas Sport loerde op de counter.

Allemaal de lucht in -  foto Caroline KramerOei! Minuut 74e was het dan toch Luc Waardenburg die zijn kwaliteiten liet zien. De bal werd door Jesse Haanstra van de lijn geschoten. In de levendige 2e helft was het in de zelfde minuut dat Mounir de 2-0 op zijn hoofd had. De keeper was weg uit zijn doel. Mounir hoefde hem alleen maar over de keeper te koppen maar koos voor de moeilijkste oplossing en dat was aanname van de bal! Weg kans!

De uitstekend spelende Bohdi Smis moest er met een blessure af. Maarten Mans was de vervanger. Het gekke was dat na deze wissel SV Andijk meer en meer gingen drukken. Het wachten was op de gelijkmaker.

Luc Waardenburg schoot in minuut 80 voorlangs. Echter in de 83e minuut was er bijna een identieke goal van Maarten Mans maar de bal ging nu voorlangs.

In de 90e minuut had Merk van Veen de wedstrijd definitief kunnen en moeten beslissen. Slechts 1 verdediger en de keeper moest hij omspelen. Klusje waar Merk normaal gesproken zijn handen niet voor om draait. Helaas nu ging het mis.

Diep in blessuretijd de kans voor de bezoekers om alles recht te trekken en Hellas Sport uit te schakelen voor de titel. Op 8 meter voor de goal van Jory werd de bal kansrijk over de lat geschoten. Het aftellen was begonnen. Merk van Veen werd nog gewisseld voor Marc Molenaar. Met gejuich van de vele supporters en spelers/staf van Hellas Sport werd er afgefloten! Weer een aantal jaartje ouder geworden maar de punten waren binnen.

Het grote wachten was nu op de uitslag van OFC-Buiksloot. 0-2 achter in minuut 71 en dan toch in het laatste kwartier en in blessure tijd de 3-2 pakken! Tja! Volgende week de aller laatste ronde en wat voor een.

SV Andijk- OFC.
Opperdoes- Hellas Sport.

Zeg het maar!

1-0 Jesse Kramer

Opstelling:

J.Witlam, I. Axwijk, J. van Kuijk, B. Smis, 78e minuut Maarten Mans J. Haanstra, E. Clement, M.van Veen, 90e minuut Marc Molenaar. M. Raj, J.Kramer,35e minuut G. Gastkemper, L. Wijkstra, K.Smis

Sociaal:
Open splash