« terug naar voetbal

PSZ-ledenvergadering: oordeel of veroordeel?

16-05-2018 - Door: Henk Ubbels

Hellas Komende donderdag wordt in de PSZ-ledenvergadering beslist over de toekomst: blijven bij Hellas, opheffen, of weg naar RCZ of Hercules. Wat mij betreft wordt het de eerste optie. Alle consternatie is een aantal weken geleden ontstaan. FC Zaandam vraagt een in de ogen van sommigen voor komend seizoen een veel te hoge bijdrage, waardoor de contributie zou moeten worden verdubbeld.

Onzin natuurlijk. Het gaat om een bijdrage (zeg maar iets meer dan een kwart) aan de zogenaamde kunstgras-taks aan de gemeente van bijna € 10.000 per jaar. Hierover wordt overigens door Hellas en PSZ al twee jaar gesproken. Niets nieuws dus, maar het kwam wel op een ongelukkig moment: de timing was op zijn zachtst gezegd onhandig.

Betreurenswaardig zijn wel de reacties in de pers en op social media. Hellas Sport / FC Zaandam is bij sommigen de gebeten hond. Als ervaringsdeskundige met een PSZ verleden zou ik de zaak wat meer willen nuanceren door te stellen, dat de leden van PSZ de afgelopen 10 jaar niet de steun hebben gegeven, die nodig is om de vereniging gezond te houden. Het aantal vrijwilligers is in deze periode afgenomen tot minimale proporties en het huidige bestuur krijgt in dat opzicht vrijwel geen steun. De afgelopen twee jaar heb ik spijtig genoeg ook geen PSZ-ers kunnen ontdekken tussen onze eigen medewerkers.

Een ander gevoelig punt is de achterstallige contributie. Er is dus ook een deel van de leden, dat zijn eigen bestuur in de steek laat door geen, te weinig of te laat contributie te betalen. Voordat men veroordeelt, zou het eenieder sieren om ook deze feiten mee te nemen om een weloverwogen oordeel te vellen.

Laten we met z’n allen (en dat heb ik ook gedaan) eerst eens goed in de spiegel kijken. Ik zou het jammer vinden als de leden van PSZ in meerderheid besluiten om van het Hoornse veld weg te gaan.

Sociaal:
Open splash