« terug naar voetbal

Pakt Knollendam zondag 3e periodetitel?

15-05-2018 - Door: Bart v.d.Laan

Aankondiging - foto Bart v.d. LaanHet vorig seizoen gepromoveerde Knollendam blijft verbazen. Was de club bij de start van de competitie nog blij als het vlaggenschip zich een beetje royaal zou handhaven; twee wedstrijden voor het einde doen de groen-gelen 'gewoon' nog mee voor het kampioenschap. "Tegen Wherevogels zondag, het voorlaatste duel, kan zelfs een plaats in de nacompetitie worden afgedwongen", aldus Knollendam-voorzitter Zwart. Die derde (vervangende) periodetitel gaat naar de hoogste in rangschikking zonder periodetitel.

Stand - foto Bart v.d. LaanHoe kan dat George, nogal verrassend allemaal... ''Het schijnt zo te zijn, dat er drie periode-titels te verdelen zijn''. Drie? Hoe kan dat ineens?

''Het gaat om de beste van de rest. De ploeg die na de kampioen en de twee periode-kampioenen de beste is, is de vervangende periodekampioen. Ik wist het ook niet. Maar zo zit het''. En de beste van de rest kan Knollendam worden? ''Ja. Zondag dus. Als wij thuis winnen van Wherevogels en Westzaan verliest of speelt gelijk, is Knollendam de vervangende periodekampioen''.

Dus misschien een feestje zondag? ''Dat lijkt me wel; gaan we donderdag in het bestuur allemaal bespreken. Ik zou vrijdag een weekje gaan varen, maar dat moet ik nu nog maar even heroverwegen''.

Sociaal:
Open splash