« terug naar voetbal

OFC Jo17 dwingt promotie af.

15-05-2018 - Door: Peter Seymour

Devon Naarden houdt de bal binnen - foto Peter Seijmour.Het was druk langs het hoofdveld van OFC. Niet voor een training van het vlaggenschip, die waren voor een keer verbannen naar het B veld. Vanavond speelde OFC O17 (zo) een inhaal wedstrijd tegen Koninklijke HFC. Bij winst kon het jeugdige Black and Yellow promotie afdwingen naar de hoofdklasse.

Fel op de huid gezeten - foto Peter Seijmour.Na de plaatsing voor de kampioenspoule vlak voor de winterstop voert OFC de ranglijst aan. Vanavond kon de bekroning volgen tegen de Haarlemmers.

KFC was duidelijk niet gekomen om cadeautjes uit te delen en nam al snel een 0-1 voorsprong. Arsenio Middel tekende voor de gelijkmaker, waarna Devon Naarden OFC op voorsprong zette.  

HFC haakte aan en kwam langszij, waarna OFC gas gaf en uit liep naar een 5-2 ruststand via doelpunten van Devon Naarden (2x) en Arsenio Middel.

Klaar voor een modderbad - foto Peter SeijmourDe wedstrijd leek in het slot te zitten en OFC nam gas terug na rust. Kon. HFC profiteerde daar van en kwam terug tot 5-4. Devon Naarden passeerde zijn tegenstander over de linkerflank en Arsenio Middel koos goed positie. De bal kwam op tijd en op maat, waardoor Middel de bal binnen kon schuiven voor de 6-4.

HFC bleef voetballen en kreeg een strafschop mee van de goed fluitende Jimmy wa Bwanda. Keeper Ben Rozema bleef kijken en keerde de inzet vanaf 11 meter en pakte ook de rebound. Devon Naarden zette de 7-4 eindstand op het bord met een kopbal uit een fraaie voorzet.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter wa Bwanda werd de champagne ontkurkt en bloemen uit gedeeld. Het hoogte punt was het modderbad van de leider in de naast gelegen sloot.

Zondag kan tegen de Dijk het kampioenschap binnen gehaald worden, maar promotie naar de hoofdklasse is een feit.

 

Sociaal:
Open splash