« terug naar voetbal

Weer een nederlaag voor Zaandijk

14-05-2018 - Door: Rob Krokké

Dirk ten Wolde ruimt op - foto Peter Seijmour.In deze competitie met vele Zaanse derby,s is het Zaandijk wederom niet gelukt om een overwinning te behalen. Van de tot nu 15 gespeelde derby's werden er maar liefst tien verloren,twee gelijk en drie gewonnen.

Naar binnen gekomen - foto Peter SeijmourIn de wedstrijd tegen Westzaan ging het in het eerste kwartier nog gelijk op en kregen beide teams mogelijkheden om de score te openen. Hierna nam Westzaan het heft in handen en kregen vele kansen,maar de uitblinkende Zaandijk doelman Martijn Teeuwen hield zijn doel schoon.

In de 20 ste min. werd hij wel gepasseerd maar het keiharde schot kwam via binnenkant paal terug het veld in. Even later liet Zaandijk via een mooie aanval over rechts met een schot van Tobias Bijman de kans liggen.  

Zeven minuten voor rust ging plotseling Zaandijk verdediger Paul Aafjes naar de grond zonder geraakt te zijn,waarna de scheidsrechter besloot alvast voor rust te fluiten en de resterende tijd bij de tweede helft op te tellen. Paul Aafjes keerde niet meer terug in de Zaandijk ploeg.

Zaandijker Gedik ziet de bal in de handen van de keeper belanden - foto Peter SeijmourIn de lange tweede helft was Westzaan heer en meester op het veld ,maar wisten de vele kansen niet te benutten,wederom door het uitstekende keeperswerk van Martijn Teeuwen. Even leek Zaandijk een voorsprong te nemen na een vrij schop van Tim Karreman,maar de hard ingeschoten bal ging vol op de paal. 10 minuten voor tijd kwam dan toch de verdiende voorsprong na een doorkopbal zorgde Harm Hagemeyer voor de 0-1.

Zaandijk ging vol in de aanval en dat gaf Westzaan de kans om de voorsprong te vergroten,maar verder dan een pegel op de lat van de ingevallen Jesse Schleeper kwamen zij niet. Door deze nederlaag ziet Zaandijk Rood Wit Zaanstad in verliespunten gelijk komen . Zaandijk is daardoor verplicht om in de laatste derby tegen Saenden de punten te pakken om van nacompetitie weg te blijven.

Sociaal:
Open splash