« terug naar voetbal

Herculadies op weg naar titel.

14-05-2018 - Door: Rene Middelkoop

Hercules - foto Peter SeijmourNa de verloren wedstrijd van afgelopen zondag stond er wederom een kraker op het programma. De uitwedstrijd tegen AVV Sloterdijk. Op voorhand geen makkie want Sloterdijk is een makkelijk scorend team. Uw verslaggever kwam via een nogal grote omweg bij Sloterdijk. Nee, hij was niet de weg kwijt geraakt maar Kayleigh opgehaald uit het Drentse plaatsje EEN. Om 14:00 uur waren we bij Sloterdijk. De Herculadies waren al bezig met de warm-up.

De eerste helft gaf een spelbeeld weer van twee teams die niet voor elkaar onder deden. Halverwege de eerste helft werd de score geopend door de Herculadies. Michelle Kruijt loste een schot op het Sloterdijk doel. De sluitpost van Sloterdijk reageerde niet adequaat en de bal lag in het netje, 0-1. Sloterdijk probeerde voor de rust de stand gelijk te trekken. Dit leverde hachelijke momenten op voor het Hercu doel. Gelukkig voor de Herculadies wist Sloterdijk hier geen gebruik van te maken. Het piepte en het kraakte, maar breken deed het niet. Ruststand 0-1. In de 15 minuten onderbreking de gebruikelijke peptalk van Rene, over korter dekken en feller in de duels. De opstelling werd enigszins aangepast. Mariska Visser kreeg de taak om de nummer 10 van Sloterdijk een onaangename tweede helft te bezorgen, en we gingen met een hangende spits spelen.

De tweede helft was koud begonnen of Sloterdijk maakte de gelijkmaker. Blijkbaar hadden de Herculadies dit nodig want na dit tegendoelpunt stond er een ander Herculadies team binnen de lijnen. Een team dat bikkelt, schoffelt, de beuk er in gooit en het randje van het toelaatbare opzoekt. De Herculadies namen het heft in handen en drongen Sloterdijk terug op de eigen helft. Hoe je eigen wedstrijd kan kantelen liet Tess Hennekes wel zien. In de eerste helft ongelukkig maar in de tweede helft fenomenaal. Het is jammer dat er geen beeldmateriaal van is, maar het tweede Hercu doelpunt, Tess Hennekes haar eerste, was een beauty en had zeker numero uno gestaan in mooiste doelpunten van de voetbalvereniging Hercules Zaandam.

De Sloterdijk keepster heeft de bal alleen voorbij horen fluiten en never nooit gezien, 1-2. De wedstrijdstress viel niet alleen van de Herculadies af maar ook bij iedereen aan de kant die de Herculadies een warm hart toedraagt. Het was tijd voor de ultieme genadeklap en die kwam er ook. Binnen 4 minuten stond de 1-3 op het scorebord. Tess Hennekes maakte haar tweede doelpunt deze wedstrijd. Sloterdijk lag in de spreekwoordelijke touwen en was het even helemaal kwijt. De Herculadies profiteerden hier optimaal van door nog een keer te scoren. De 1-4, door Mariska Visser. Vlak voor tijd wist Sloterdijk de eindstand op 2-4 te brengen.

De punten zijn weer binnen. Nog twee wedstrijden te gaan met 5 punten voorsprong, een heel veel beter doelsaldo en een beter onderling resultaat tegen onze enige concurrent.

Volgende wedstrijd is thuis om 12:00 uur tegen DSOV waarin de Herculadies het kampioenschap binnen kunnen halen!

 

Sociaal:
Open splash