« terug naar voetbal

Zaanlandia op weg naar titel.

13-05-2018 - Door: Peter Seymour

Reino Kok in duel - foto Harry KhoZaanlandia vindt zich zelf terug op de positie, die voor aanvang van het seizoen gewenst was. Met de eindstreep in zicht is de Black Army op kop gekomenen bedraagt de voorsprong op de Zouaven 1 punt.

Jeremy Kho op volle snelheid - foto Harry Kho.Vandaag kwam laagvlieger VSV uit Velserbroek op bezoek en kenners weten dat dat lastige potjes zijn, die je moet winnen als je kampioen wil worden. Door blessures waren er wat gedwongen wijzigingen in het team van coach Ronald Dooijeweerd. De bank van Zaanlandia is doorslaggevend gebleken dit seizoen. Een vrij gekomen plek wordt minstens zo goed ingevuld en het team wordt er niet zwakker van.

Zo kwam vandaag Reduan Maguz aanbod op het middenveld en groeide hij uit tot man of the match. In de openingsfase bediende hij de voorhoede tot 4 maal toe en had het zomaar 4-0 kunnen staan na een kwartier. Jeremy Kho en Reino Kok wisten wel tot scoren te komen en daarmee hun ploeg aan een 2-0 ruststand te helpen.

Ryan Brown er langs - foto Harry KhoNa rust had Zaanlandia zich voorgenomen om niet in te zakken tegen deze jonge tegenstander uit Velserbroek. Door de druk die Zaanlandia gaf kwam VSV niet echt tot voetballen en wist de thuisploeg de score uit te bouwen naar een 5-0 overwinning, waarop niets viel af te dingen.

Bruce de Graaf sprak na afloop lovende richting zijn ploeg genoot Reduan Maguz uit. “Hij komt niet altijd tot spelen maar is zo belangrijk als hij speelt. Vandaag was hij een voorbeeld voor allen en leverde hij een belangrijk aandeel richting eventueel kampioenschap.

Op weg naar de titel kreeg de Black Army hulp uit onverwachte hoek. Zilvermeeuwen nam drie punten mee bij de Zouaven, waarmee de kansen vergroot werden. “De Meeuwen zijn van harte welkom op het kampioensfeest, maar ook volgend jaar”, aldus de Graaf.

Sociaal:
Open splash