« terug naar voetbal

Rood Wit Zaanstad in slotfase langszij bij SVA.

13-05-2018 - Door: Peter Seymour

Scheids we doen niks - foto Peter SeijmourKoploper SVA ging vandaag op bezoek tegen het altijd lastige Rood Wit Zaanstad. De Zaandammers bezetten de derde plek van onderen en doen er alles aan om nacompetitie te ontlopen. SVA kon bij winst bijna de titel veilig stellen.

Rood Wit Zaanstad opende sterk en zag een voorzet binnen de 16 door SVA met de hand beroerd worden. Scheidsrechter Manuel Uijttewaal zag dat ook en wees na 2.12 minuten naar de stip. Het lukte de ploeg van trainer Kibaroglu echter niet om de score te openen.

Adem Öksuz dichtbij een doelpunt - foto Peter Seijmour.Het was na een kwartier SVA die op voorsprong kwam. Mooi voorbereidend werk van Stefan Waij werd door Sebbe Davids afgerond. Waij was even later dicht bij de 2-0 maar zag zijn schot onderkant lat het veld in spatten. Nog voor rust bracht Jeroen de Louw SVA op 0-2, wat tevens de ruststand zou worden.

In de rust werd in het SVA kamp met argus ogen gekeken naar de tussen stand in Wormer en Knollendam waar beide clubs hun wedstrijd in evenwicht hielden.

Na rust kreeg SVA legio mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien maar verzuimden de Assendelvers dat. Rood Wit Zaanstad ging opzoek naar de aansluitingstreffer, die het ook vond via een doelpunt van Barbaros Kibaroglu.

Vanaf dat moment nam de druk van Rood Wit Zaanstad toe, maar leek SVA de 1-2 voorsprong over de meet te trekken. Tot in de extra tijd Adem Öksuz van dichtbij keeper Max Boon kansloos liet.

Bal weggekopt - foto Peter Seijmour.Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Manuel Uijttewaal voor het einde. “Vanmorgen werd ik gevraagd of ik in kon vallen bij deze wedstrijd, Echt lastig was de wedstrijd niet omdat er sportief gevoetbald werd van beide kanten. Ik heb het gevoel dat een punt uiteindelijk de verhouding was, al had SVA de wedstrijd kunnen beslissen in de 2ehelft”, aldus de grote kleine man.

Faruk Kibaroglu weet dat er twee momenten waren, dat de wedstrijd anders had kunnen lopen. “de straschop had ons op voorsprong moeten brengen dan krijg je een andere wedstrijd. Maar als SVA na rust de 3e treffer maakt is het voor ons over en uit. Nu pakken we een punt en kunnen de nacompetitie nog ontlopen”.

Zijn collega Carl Ern zag tot 3 minuten voor tijd de wedstrijd in SVA voordeel uitvallen. “We hebben de wedstrijd vroegtijdig vergeten te beslissen. Rood Wit komt terug in de wedstrijd en dan weet je dat het lastig kan worden. Helaas voor ons kwamen ze op gelijke hoogte. Natuurlijk staan we er nog goed voor maar gaan er nu andere dingen spelen. De slotwedstrijd tegen WSV’30 kan nog cruciaal worden”.

 

Sociaal:
Open splash