« terug naar voetbal

Inspiratieloos Saenden wint.

13-05-2018 - Door: Ton IJsseldijk

Saenden - foto Peter SeijmourEen overwinning, maar niet meer dan dat en daarmee is dan alles gezegd over deze wedstrijd. Lang zag het er naar uit dat Purmerland zou gaan zegevieren, maar toen Saenden eindelijk eens ging voetballen werd de achterstand diep in de 2e helft omgebogen tot winst.

Purmerland is door deze uitslag direct gedegradeerd, maar heeft lang hoop gehad om dat moment uit te stellen. Saenden speelde vanmiddag plichtmatig en inspiratieloos. Er zat weinig “pit” in de ploeg en dat zag je terug in het spel. Het tempo was te traag en de inspeelballen te langzaam en vaak onnauwkeurig. Purmerland was er niet van onder de indruk van het povere spel van Saenden, dat toch nog in het eerste kwartier voldoende ruimte en scoringskansen kreeg.

Die schoten waren niet venijnig genoeg en een makkelijke prooi voor de keeper van Purmerland. Halverwege de 1e helft viel het eerste doelpunt onverwacht en volledig tegen de verhouding in. Een verdediger van Purmerland kon ongehinderd doorlopen en aanleggen voor een schot, dat wonderwel van zeker 25mtr via de paal in het doel (1-0) verdween.

Saenden was nu gewaarschuwd dat een overwinning niet vanzelf komt, maar de keuzes die de spelers maakten pakten verkeerd uit. Tot een moment dat het wel een keer goed gaat en daaruit scoorde Giorgio Barteling direct de gelijkmaker op aangeven van Stanley. Vlak voor rust kwam Purmerland op voorsprong door een eigen doelpunt van Saenden via verkeerd ingespeelde terugspeelbal dat in eigen doel belandde (2-1).

Na de rust veranderde het spelbeeld niet en was de beste kans weggelegd voor Purmerland, die verzuimden daar gebruik van te maken. Een tactische wissel aan de kant van Saenden bleek de oplossing voor de misère. Saenden gooide het juk van zich af en wist vervolgens via vlot lopende aanvallen nog 3x te scoren via Giorgio(1x) en Melih Dincem (2x) alle drie op aangeven van de in de 2e helft goed spelende Damian Wijndal.

Sociaal:
Open splash