« terug naar voetbal

Hercules laat het liggen.

13-05-2018 - Door: Peter Seymour

KGB in kansrijke positie - foto Peter SeijmourNa negentien wedstrijden stond Hercules er riant voor. Een punt los en nog een wedstrijd te goed. Trainer van Eijkeren waarschuwde toen al voor te veel optimisme. “Iedereen kan van iedereen winnen in deze klasse dus er is nog van alles mogelijk.

Na een negatieve reeks waarin weinig punten gepakt werden ziet de wereld er na 23 wedstrijden heel anders uit en moest Hercules op zoek naar herstel tegen het stugge KGB uit Bovenkarspel.

KGB spelers probeert de bal terug te leggen - foto Peter SeijmourHercules startte goed en kreeg in de 1e minuut een vrije kop kans voor Remy Goudriaan, die het doel niet wist te vinden. In de 1e helft wist Hercules aardig haar oude niveau te hervinden en werden duels gewonnen en kansen gecreerd. Beide teams gaven elkaar niks toe en het zag er naar uit dat de eerste helft doelpunt loos afgesloten zou worden. Tot de scheidsrechter de Vries bij een voorzet van links een Hercules hand de bal zag beroeren en resoluut naar de stip wees. Vanaf 11 meter benutte Michael Helfensteijn dit buiten kansje en bracht de 0-1 rust stand op het score bord.

In de rust overhandigde Tim Freriks zijn FC Groningen shirt, die aan de wall of fame met oud spelers, die hun debuut gemaakt hebben bij een BVO.

Tegenstander opgezocht - foto Peter SeijmourNa rust was KGB de bovenliggende partij en kon de thuisploeg geen vuist meer maken. In de 66e minuut bracht trainer v Eijkeren aanvaller Denswil in de ploeg op jacht naar de gelijkmaker. Na een voorzet van Ricardo Smit en een persoonlijke fout kwamen de gasten op 0-2.

Niet lang daarna kwam de thuisploeg weer in de wedstrijd na en goal van v Raam. Even leek Hercules terug in de wedstrijd maar 5 minuten later uit een hoekschop kopte Nick Edelenbosch de 1-3 binnen waarmee de wedstrijd in het slot ging en KGB zich veilig speelde en Hercules in rouw dompte.

Hoewel de achterstand slechts 3 punten bedraagt weet trainer v Eijkeren dat de kansen op het kampioenschap verkeken is. “We maakten geen aanspraak op de winst vandaag en hebben het niet afgedwongen. We hebben de laatste wedstrijden niet het geluk gehad wat nodig is om kampioen te worden. Nu zijn we afhankelijk van anderen”.

Sociaal:
Open splash