« terug naar voetbal

De finish nadert met rasse schreden

13-05-2018 - Door: Een medewerker

Fortuna - foto Peter SeijmourMet nog drie wedstrijden te spelen kon er vandaag al een beslissing vallen in de eerste klasse A. Fortuna W moest daartoe een beter resultaat dan DEM neerzetten. Beide kemphanen wonnen hun wedstrijd en dat betekent dat er op eerste Pinksterdag voor Fortuna W nog één puntje nodig is om te promoveren naar de Hoofdklasse.

Op de dag van Moederdag én de Profronde van Noord-Holland vertrok een groot contigent Fortunezen naar Alkmaar. Weliswaar waren de weersomstandigheden als matig voorspeld, menigeen ging er van uit dat de wedstrijd moest gaan zorgen voor warmte. En dat bleek een waarheid als een koe!

AFC’34, midden in de strijd om de derde periode, was er zichtbaar alles aan gelegen het optimale resultaat te behalen. Dat moest gebeuren op een fraai kurk-ingestrooid kunstgrasveld met een prachtige tribune langs de lijn. Je moet er toch ook niet aan denken dat zo’n accommodatie op zondag niet meer gebruikt zal worden?

De inzet van de mannen van trainer Jethro Abram (volgend seizoen Hoofddorp) was prima en daar hadden de Wormerveerders aanvankelijk wat moeite mee. Er was wel een veldoverwicht, maar de counters de geelblauwen bleken gevaarlijk. Al na vier minuten bleek dat. De hangende spits Sercan Yilmaz wist goed gebruik te maken van de hem geboden ruimte (1-0).
Dat deed bij Fortuna even wat schrikreacties opborrelen. Vervolgens werd de aanval weer gezocht en was Jessey Kuiper dicht bij de gelijkmaker. Toch bleek AFC’34 effectiever. Wederom een snelle uitval bracht andermaal Sercan Yilmaz in scorende positie (2-0). Op de klok toen pas 15 minuten gespeeld.

Het was derhalve zaak voor Fortuna nog energieker de aanval te kiezen. Dat deed het team van Martin de Groot dan ook. Er ontstond een overwicht waaruit diverse kansen werden gecreëerd, maar het vizier stond nog niet op scherp. Jermano Huwae, Nino van den Heuvel, Ferry Heinis, Nick Snelders, allemaal waren ze in de buurt van de doellijn, maar steeds zat er een been of doelman Joey Wiese tussen. Van de drie kansen die de Alkmaarders kregen wisten zij er twee te benutten. De derde, schot van Bas Kansen (whats’s in an name) eindigde op de paal.

Meest memorabele moment was toen strateeg Nick Snelders, op de middenlijn in balbezit, zag dat de A-goalie te ver voor zijn heiligdom stond. Het schot van Snelders miste op een haar na doel.

In de tweede helft moest er door Fortuna W het één en ander rechtgezet gaan worden. In Beverwijk immers was DEM bezig een zege te behalen. De druk was er meteen. Een verdediger van AFC’34 sabelde Milan Klopper neer en kwam er af met een gele kaart. Het was Nick Snelders die zich achter de toegekende vrije trap zette. Zijn schot verdween onhoudbaar in de kruising (2-1).
Nog geen minuut later was het weer juichen voor Wormerveer. Een scrimmage in de vijf meter van AFC bracht door de prima meegekomen Robin Hoogstra in balbezit en zijn schot werd door de doelman achter de doellijn gepareerd (2-2). Op d eklok toen 52 gespeelde minuten.

Tien minuten later was het vervolgens Milan, spelend met een flink pak verband om zijn hand, die van 25 meter de 2-3 binnenschoot. Hij deed dat door op het juiste moment op te staan en uit buitenspelsituatie te komen.
Na dit doelpunt was behandeling van zijn blessure noodzakelijk en maakte dat de Wormerveerders liefst zeven minuten met tien man speelden. Het leidde verder niet tot doelpunten.

In de 75e minuut probeerde AFC’34 in een soort alles of niets offensief druk te zetten. Het uitverdedigen aan Fortuna zijde ging gepaard met een handsbal hetgeen de prima leidende arbiter Persoon deed besluiten een strafschop te geven. Bas Kansen rook zijn kans (3-3).

De schrik sloeg heel Fortuna om het hart toen een minuut later AFC’er Kobina Plange een schot losliet waar Nordin Bakker onverwacht veel moeite mee had. Het liep met een sisser af.

In de 80e minuut zette Fortuna één van haar snelle aanvallen op en via inavller Danyl Plasmeijer kwam Nick Snelders in de positie om de 3-4 te scoren. Hij deed als vanouds formidabel.

Daarmee leek de wedstrijd beslist. De voor Snelders ingevallen Kenjiro van der Laan bleef verdedigend opvallend rustig en verrichte nuttig werk. De lichaamstaal aan AFC’34 sprak na de treffer boekdelen. Fortuna W kreeg nog diverse kansen (Plasmeijer en Heinis) maar verandering in de stand kwam er niet.

Door dit resultaat heeft Fortuna Wormerveer zicht op een mooie eerste Pinksterdag!

Overige uitslagen:
DEM-Hoofddorp 8-3, EDO-Assendelft 2-4, JOS W-Legmeervogels 1-2, Zeeburgia-LSVV 4-1, Velsen-Hillegom 2-1, AGB-Uitgeest 5-0.

 

Sociaal:
Open splash