« terug naar voetbal

Buren ruzie in voordeel Hellas Sport beslist.

13-05-2018 - Door: Hennie van den Berg

Aanvalsopzet - foto Caroline Kramer.Vandaag de wedstrijd “uit” tegen PSZ. Op zich niets vreemds aan ware het niet dat dit de allerlaatste wedstrijd zal worden tussen de beide teams. Zowel PSZ ( nog niet officieel) als Hellas Sport houden op te bestaan.

Bij Hellas Sport wel overwogen, maar bij PSZ in zijn geheel niet! Jammer is dat er gewoon alleen nog toekomst op dit complex is voor slechts twee voetbalclubs, Zaanlandia en FC Zaandam ( ontstaan na de fusie tussen Zilvermeeuwen, zondag 2e klasse en Hellas Sport, zaterdag 3e klasse)

Doelpoging - foto Caroline KramerDe wedstrijd van vandaag zal dan ook een beladen wedstrijd worden. Een wedstrijd die gewonnen moet worden door de bezoekers om de titelkansen hoog te houden. Na de wedstrijd zal er een eindfeest plaatsvinden, dus genoeg te beleven op het Hoornseveld.

Op het prachtige A veld, de derby van het Hoornseveld, waar het warm en broeierig was. De wedstrijd was echter vooral de 1e helft het aankijken niet waard. Daar waar je misschien wat emoties kon verwachten op het veld brandde de wedstrijd nooit echt los. Af en toe was er wat paniek achterin bij PSZ waardoor de bal bijna in eigen doel werd geschoten. 

In de 30e minuut een snelle aanval van de bezoekers, Hellas Sport, op eigen veld! De voorzet van Jesse Kramer op Mounir Raji was de poging van Mounir de moeilijk. Ook Merk van Veen kreeg nog een kansje maar via het been van de verdediger van PSZ werd het slechts een corner. De kans om voor de rust op voorsprong te komen was voor Merk van Veen, na een mooie voorzet kon Merk de bal inkopen maar Merk miste deze voorzet.

Een bloedeloze 0-0 ruststand.

Los van zijn tegenstander - foto Caroline Kramer.Jesse Kramer bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en Maarten Mans ging in de spits spelen. De 2e helft mede door het fanatisme van Maarten Mans waren de intenties van Hellas Sport duidelijk. Snel scoren en afstand nemen van PSZ.

Als in de 46e minuut leken de bezoekers hierin te gaan slagen. Een knappe aanval maar het schot van Ellias Clement ging over het doel van PSZ. Merk van Veen ging op avontuur in de 50e minuut, slalomde langs diverse verdedigers van PSZ die geen overtreding durfde te maken in het strafschopgebied, het schot van Merk verdween over de lat van PSZ. Dit was de 1e echte grote kans van deze wedstrijd.

Het inbrengen van Maarten Mans wierp in de 58e minuut als zijn vruchten af. Een overtreding vooraf op een PSZ speler op het middenveld werd niet gezien door de scheidsrechter. Maarten had daar geen boodschap aan en schonk de ruim 150 toeschouwers in het zonnetje veel plezier. Prima afronding van Maarten en een geweldige voorzet van libero Iwan Axwijk.

Weg gedraait bij zijn tegenstander - foto Caroline KramerDe van een hele lange vakantie teruggekeerde Gijs Gastkemper werd door Miel in het veld gebracht voor Jesse Haanstra. Die samen met Bodhi Smis, Jesse van Kuijk, Iwan Axwijk en keeper Jory Witlam nog niet echt getest werden door aanvallende aspiraties van de thuisclub.

De warmte begon nog ook invloed te hebben op de spelers en een drinkpauze werd ook ingelast. Marc Molenaar werd gewisseld voor Sulyman Sarikaja.

PSZ kwam er toch ook een aantal keren dreigend uit maar Hellas Sport hield stand. De gedachten gingen nog even terug naar de thuiswedstrijd Hellas Sport-PSZ waarin Hellas Sport een 2-0 voorsprong verspeelden nadat 2 vrije trappen van PSZ werden benut. Ronald Stor achter de bal maar slechts een corner was zijn beloning.

Na een prachtige aanval van Hellas Sport was het Lucas Wijkstra die prachtig kon binnenkoppen. De grensrechter van PSZ dacht daar anders over, foei de bal was volgens velen echt niet achter geweest. Goal volkomen onterecht afgekeurd.

Aan alle onzekerheden kwam een einde voor Hellas Sport in de slotminuten van de wedstrijd werd Maarten Mans binnen de beruchte lijnen afgestopt. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Met aanvoerder Iwan Axwijk is dat altijd een zekerheid, ook nu weer! 0-2.PSZ had in blessuretijd de ere treffer kunnen maken maar vrijstaand voor Jory Willam was de kopbal krachteloos!

0-1 Maarten Mans
0-2 Iwan Axwijk

Opstelling Hellas Sport:

J. Witlam, I. Axwijk, B.Smis, J. van Kuijk, J. Haanstra,62e minuut G. Gastkemper M. Raji, E.Clement, M van Veen. J. Kramer, 46e minuut M. Mans L. Wijkstra, M. Molenaar, 79e minuut S. Sarikaja

Volgende week de absolute topper in 3 A Hellas Sport- SV Andijk. In deze super spannende 3e klasse zijn op nog twee speeldagen te gaan 4 kanshebbers op de titel die op 1 of 2 punten van elkaar staan. SV Andijk, OFC staan beiden op 52 punten. Hellas Sport op 51 punten en HCSC op 50 punten. Het kan dus ook zomaar gebeuren dat SV Andijk ook naast alles kan grijpen. Bizar!

 

Sociaal:
Open splash