« terug naar voetbal

JZV vrouwen kampioen na ruime overwinning op Sporting.

11-05-2018 - Door: Peter Seymour

JZV vrouwen kampioen - foto Peter SeijmourHet zat er al een tijd aan te komen JZV vrouwen 1 stond vanavond op het punt van kampioen worden en eigenlijk kon het niet meer mis gaan voor aanvang. Op komen dagen was eigenlijk al genoeg.

Lois v.d. Kuil scoort in 2e instantie - foto Peter Seijmour.Toch wilden de vrouwen van JZv zich wel inspannen. Sporting Krommenie was vanavond tegenstander en misschien wel de sterkste uit de competitie dit jaar. De vrouwen van Sporting Krommenie waren duidelijk niet van plan om ook maar iets cadeau te geven.

De openingsfase gaven beide teams weinig weg, tot Ilja Grammer de bal onder schepte en mocht alleen op keeper Naomi Kat af, die ze kansloos liet. Sporting reageerde gelijk door een splijtende pass op Paola Smidt te versturen, die bij de 2e paal binnen tikte. Lang werd niet genoten van de gelijkmaker. Kim Snelders werd in stelling gebracht en rondde fraai af. Daily Joosten vond een gaatje en liet een gedekt schot los, waarop Keeper Kat geen zicht had. Gevolg de 3-1 voorsprong voor JZV.

Kim Snelders voorkomt een uitbraak - foto Peter SeijmourSporting gaf zich niet gewonnen en schoof de aansluitingstreffer bij de 2e paal binnen via de voet van Sharon Sunasele en zou 4 minuten voor tijd zelfs weer op gelijke hoogte komen via Tamara Heijne.

Tijd voor JZV om gas bij te geven en in de tegenaanval na de gelijkmaker de 4-3 via Daily Joosten binnen te schieten. Kort voor rust kreeg Lois v.d. Kuil vlak voor keeper Kat de mogelijkheid op de 5-3. Naomi Kat keerde het schot maar moest toe zien hoe v.d. Kuil in 2e instantie de bal alsnog binnen werkte voor de 5-3.

Na rust stond het goed bij JZV. Sporting Krommenie drong wel aan maar zou niet tot scoren meer komen. JZV denderde gewoon door onder aanvoering van Gaby Andriessen, op zoek naar dubbele cijfers. Die zouden zeker gevallen zijn ware het niet, dat keeper Naomi Kat stond te keeper als haar achternaam doet vermoeden. Ondanks de 9-3 eindstand via doelpunten van Kim Snelders (6-3 en 8-3), Daily Joosten (7-3)en Ilja Grammer (9-3) groeide Kat uit tot vrouw van de wedstrijd.

Na het laatste fluitsignaal barste de feestvreugde los en was het kampioenschap definitief een feit.

Sociaal:
Open splash