« terug naar voetbal

Ilpendam pakt in 5 minuten de overwinning

10-05-2018 - Door: Peter Seymour
Westzaan-Ilpendam 0-2

Zetje in de rug - foto Arno v.d. Broek.jNa het ongeval met goalie Tonny Hartog moesten er op Hemelvaartsdag nog 74 minuten van de wedstrijd Westzaan-Ilpendam worden uitgespeeld. Westzaan moest het vandaag doen zonder aanvaller Oskar Wit (blessure) en centrale verdediger Staal (vakantie).

Ilpendam pakt een voorsprong vanaf 11 meter - Foto Arno v.d. Broek.De eerste helft was een redelijk genot voor het circa 150 man sterk opgekomen publiek omdat de bal er werkelijk aan beide kanten had kunnen invliegen. Niemand durfde in de rust een voorspelling te doen wie in deze pot met de punten aan de haal zou gaan.

10 minuten na rust werd dat wel snel duidelijk wanneer Postma binnen het Westzaans doelgebied gevloerd wordt en de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wijst. Ilpendam spits Van Eeuwen stuurt doelman De LaPorte naar de linkerhoek en legt de bal beheerst aan de rechterkant in het net (0-1).

Luchtduel - foto Arno v.d. Broek.Direct vanaf de aftrap voert Westzaan de druk op en waar de thuisploeg hoopt op een snelle gelijkmaker is het Ilpendam met een enorme rush van Blom over rechts die gelijk de 0-2 aantekende. Positief voor Westzaan is de rentree na een wekenlange blessure van Schleeper. De tovenaar laat het publiek nog wat genieten van fraaie acties, echter de aansluiting wordt niet gevonden. Als dan ook de scheidsrechter de bal niet op de stip legt als er in het Ilpendamse doelgebied een nagenoeg identieke overtreding als in de eerste helft op Westzaan wordt begaan zit het deze dag gewoon niet mee.

Eindconclusie: leuke wedstrijd met een teleurstellend resultaat. Toch houden de Westzaners hoop. Met nog drie wedstrijden te gaan is er nog steeds uitzicht op promotiewedstrijden. Zondag 13 mei naar Zaandijk, mooie derby!

Sociaal:
Open splash