« terug naar voetbal

Erwin Smit geeft nooit op.

09-05-2018 - Door: Peter Seymour

Erwin Smit - foto Theo v VlaanderenIn de Zaanstreek staat Erwin Smit bekent als Mister PSZ. Met een onderbreking speelt hij in totaal 11 jaar voor de Prettige Spelers. Die titel mag de aanvoerder binnen het veld met trots dragen.

Lijdzaam volgde hij de ontwikkelingen rond zijn club. Hij was als een echte captain aanwezig op de ledenvergadering van 26 April . Ook liet Erwin Smit alle opties op zich inwerken. Overstappen naar FC Zaandam, spelen op het complex van Hercules Zaandam maar erger nog opheffen van PSZ voelde voor Smit niet goed.

“Kun je twee dingen doen de handdoek werpen of zelf initiatief nemen”. Hij koos voor het laatste. Gooide tijdens koningsnacht een balletje op bij iemand van RCZ en toog samen met voorzitster Nadia Schumacher naar RCZ. Niet voor niets jarenlang een goede buur en een bekent spreekwoord leert dat die beter zijn dan verre vrienden. “Deed me wel weer wat toen ik het terrein weer op liep voor het gesprek met RCZ. Ik ben er ook begonnen dus dan is de cirkel rond, ” aldus Smit.

Het gevoel bij RCZ was gelijk goed. PSZ traint op dinsdag en donderdag net als RCZ, maar de invulling van trainingen lijken geen probleem op te gaan leveren. Beide clubs blijven zelfstandig. Voor PSZ de mogelijkheid om het 63 jarig bestaan naar de 65 te tillen. Of het ooit tot een opgaan in zal leiden zou de toekomst uit moeten wijzen.

De strijdlustige Smit weet als geen ander dat zijn club meer dan ooit een beroep moet gaan doen op sponsoren, die meevoelen met de club en spelers uit de Zaanstreek, die een balletje willen trappen bij de club met prettige spelers.

“Het lot ligt nu in handen van onze leden. De RCZ optie komt ook ter tafel en is wat mij betreft de beste optie. Zowel RCZ als PSZ staan bekend als warme clubs en hebben bewezen goed naast elkaar te kunnen leven.”

Spelers en sponsoren kunnen zich aanmelden bij erwinsmit75@icloud.com.

Sociaal:
Open splash