« terug naar voetbal

Trainen in onzekerheid

08-05-2018 - Door: Peter Seymour

Raymond Huisman - foto Peter SeijmourBegin April kreeg Raymond Huisman te horen dat de Prettige Spelers Zaandam het einde van haar bestaan naderde. Niet zoals verwacht opgaan in de nieuwe fusieclub FC Zaandam, maar gewoon helemaal stoppen als club.

Tijdens de ledenvergadering van 26 April werd de noodzakelijke meerderheid om tot opheffing over te gaan niet gehaald en dus wordt er op 17 mei een tweede ronde gehouden. In tussen zijn er enkele Zaandamse clubs die toenadering zochten en spontaan hun complex ter beschikking stelden aan de noodlijdende club, om voortbestaan te waarborgen.

Opgaan in FC Zaandam, stoppen als vereniging of uitwijken naar een ander complex. Voor de huidige trainer is het net als voor de club een onzekere tijd. “ Toen ik te horen kreeg dat we zouden stoppen zijn we open en eerlijk naar elkaar geweest. Er zijn inmiddels contacten gelegd met clubs in de Zaanstreek, maar ook daar buiten. Alleen is het moment waarop ik te horen kreeg dat mijn pas verlengde contract wellicht ontbonden wordt uiterst ongelukkig. 95 procent van de clubs is reeds voorzien of hebben het contract met de huidige trainer reeds verlengd”.

Tot een nieuwe club is het nog niet gekomen en met de laatste ontwikkelingen lijken alle voorgestelde opties van tafel kunnen. Het uitdienen van zijn contract blijft ook nog altijd een optie.

Als je Huisman vraagt wat hij na de zomer gaat doen moet hij het antwoord schuldig blijven. Hij is te gek van het spelletje om uit de voetbal wereld te stappen, dus sluit Raymond Huisman niets uit. Van jeugdopleiding tot 2e team op niveau hij staat er voor open. Maar het boek PSZ is ook nog niet dicht."

Sociaal:
Open splash