« terug naar voetbal

Nationale Rolhockey selectie's Belgiƫ en India nemen deel aan 7e Saen-Cup toernooi

07-05-2018 - Door: Ben Veerman

ZRCProlhockey 1- foto aangeleverdAankomend weekend wordt het 7e Saen-cup Rolhockey toernooi gehouden in sporthal de Struijck. Het belooft een mooi toernooi te worden, omdat naast teams uit België, Frankrijk, Ierland ook India dit jaar van de partij is.

De Zaanse Roller Club Pauwin is zeer trots dat het erin is geslaagd om tijdens het 7e Saen-cup toernooi teams uit 5 verschillende landen te laten deelnemen. ZRC Pauwin organiseert dit toernooi nu voor de 7e maal. Met deelnemers uit Frankrijk, India -Ierland –België en Nederland heeft ZRC weer een sterk deelnemers veld weten te contracteren.

De winnaar van de vorige edities het Franse JA Drancy is dit jaar ook weer van de partij. Zij zijn tevens weer de favoriet voor de titel. Naast de Franse ploeg zijn wij zeer verheugd dat een regionale selectie uit India en de selectie van het Belgische Nationale team willen deelnemen. ZRC Pauwin is al jaren bezig om de wisselbeker een keer in Zaandam te houden en deze ploeg is naast België de outsider. Verder zijn onze vrienden van Rollerhockey South uit Ierland weer van de partij. Vooral zijn wij nieuwsgierig naar de selectie van INDIA.

Wij hebben nog geen idee wat wij van hen kunnen verwachten. Er zal om de Saen-cup gestreden worden in 2 poules. Nieuw is dat er nog een derde poule is waarin wordt gespeeld met drie recreanten teams. De nummers 1 en 2 uit de poule A en B spelen kruisfinales en de winnaars spelen de finale. De nummers 3 uit beide poules spelen om de 5e en 6e plaats.

Het toernooi om de Saencup begint op vrijdag 11 mei om 10.00 en zaterdag 12 mei om 09.00 uur. De finale begint zaterdag om 17.00 uur waarna aansluitend de prijsuitreiking zal plaatsvinden. De toegang is gratis.

Sociaal:
Open splash