« terug naar voetbal

Keepen met een doel, óók na 25 jaar!

02-05-2018 - Door: Priscilla Verkooijen

Trainingsgroep van goalie one - foto Peter SeijmourWie uit de Zaanstreek komt zal ongetwijfeld weten wie zij zijn. Ton Snip en Eric Reitmaier zijn inmiddels een zilveren duo als het gaat om keepers opleiden. Samen vormen zij Goalie One, een samenwerking die inmiddels al 25 jaar duurt. Maar hoe is dit eigenlijk tot stand gekomen?

Als duo zijn zij begonnen bij de Kooger Football Club in Koog aan de Zaan. Daarna ging het tweetal verder onder de naam Goalie One. Twee keer in het jaar, in het voor- en najaar, geven zij op zondagochtend een keeperssessie van tien trainingen. Je kunt je voorstellen dat zij na zoveel jaren honderden keepers hebben getraind. Bij het naslaan van het fotoarchief moesten Snip en Reitmaier soms dan ook heel diep nadenken “wie dat ook al weer waren”.

Via Ton en Eric hebben meerdere Goalie One keepers de stap naar een Betaald Voetbal Organisatie kunnen maken. Zo zijn Ciro Verkooijen (16) en Mike Bakker (15) FC Volendam), Jana Spieker (19) vrouwen VV Alkmaar), Giovanni van der Wijst (9) Ajax) en Mees Kout (10) AZ) voorbeelden van keepers die momenteel uitkomen voor aansprekende clubs.

Daarnaast is het een leuk gegeven dat zowel Jana als Ciro op zondag actief zijn als assistent trainers bij Goalie One, daar waar het voor hun zelf allemaal op jonge leeftijd met keeperstrainingen is begonnen. Maar hoe is het met al die andere keepers in de afgelopen jaren vergaan? Daar zijn de jubilarissen erg nieuwsgierig naar. Zo ontstond het idee om een reünie te organiseren, en als je dan toch van een 25 jarige samenwerking geniet mag je zo’n jubileum natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De Goalie One Trainers/Coaches nodigen daarom alle keepers uit die ooit bij Ton Snip en Eric Reitmaier hebben getraind. Het is niet mogelijk iedereen een persoonlijk uitnodiging te sturen. Als je wil komen stuur dan even een mailtje naar feest@goalie-1.nl.

Het heugelijke feit zal worden gevierd op vrijdag 1 juni van 19:00 tot 22:30 uur in het pand van de Scheidsrechtersvereniging op Sportpark Kalverhoek, Zuiderweg 72 te Wijdewormer

Sociaal:
Open splash