« terug naar voetbal

Fout komt Saenden duur te staan.

29-04-2018 - Door: Ton IJsseldijk

Melvin Bruijn kopt binnen - foto Theo v VlaanderenDe ongeldig verklaarde wedstrijd tegen Westzaan, vanwege het inbrengen van een niet gerechtigde speler is Saenden duur komen te staan. De replay is voor Saenden uitgelopen op een fiasco. Behalve de boete opgelegd door de KNVB zijn nu ook de wedstrijdpunten duur betaald en in rook opgegaan.

Dubbele dekking - foto Theo v VlaanderenOndanks het veldoverwicht is het Saenden niet gelukt om Westzaan op de knieën te krijgen. De einduitslag is gezien het wedstrijdverloop geflatteerd te noemen, maar het gaat in dit spel nu eenmaal om doelpunten te maken. Westzaan profiteerde vanmiddag optimaal door in de dying seconds tweemaal toe te slaan.

Beide ploegen startten volgens ingewijden niet in de sterkste opstelling vanwege schorsingen, vakanties en blessures. De eerste de beste corner na vijf minuten speeltijd werd keihard ingekopt door de kopsterke Rens Wit. (1-0). Daarmee had Westzaan een zeer gunstige situatie gecreëerd. Saenden kon en mocht naar hartenlust combineren, maar wist uit het veldoverwicht geen kansen te creëren.

De counters van Westzaan waren daarentegen gevaarlijk te noemen en tot tweemaal toe ontsnapte Saenden aan een grotere achterstand. Ruststand 1-0. Na de hervatting zagen wij een gedreven Saenden dat Westzaan op eigen helft terug drukte en niets deed vermoeden dat de einduitslag zo hoog en in het nadeel van Saenden zou uitvallen, dat probeerde met man en macht de gelijkmaker te produceren.

Luchtduel - foto Theo v VlaanderenHet gogme ontbrak deze middag aan Wormerveerse kant en het speelde de mogelijkheden die het kreeg niet goed uit. Westzaan deed niet anders dan verdedigen met veel mensen achter de bal en maar hopen dat de tegentreffer niet zou vallen. Het geluk bleek deze middag aan de zijde van Westzaan. Halverwege de 2e helft lukte het Saenden eindelijk om de Westzaan doelman te verschalken via een kopbal van Melvin Bruijn(1-1) na een uitstekende voorzet van Yardino Manuputty. Gezien het veldoverwicht waren velen van de toeschouwers het erover eens dat het erop en erover zou worden en was het wachten op een volgende treffer van Saenden.

Die bleef uit en plots uit het niets stond Westzaan onverwacht op voorsprong via een geweldig afstandsschot in de kruising (2-1). Saenden speelde vanaf dat moment alles of niets en het werd het laatste, want in de laatste minuten profiteerde Westzaan optimaal van de geboden vrijheid 3-1 en vervolgens in de laatste seconde van de wedstrijd (4-1),die werd geleid door een nog jonge maar uitstekend fluitende

Sociaal:
Open splash