« terug naar voetbal

Hellas Sport stelt 2e periode titel veilig!

28-04-2018 - Door: Hennie van den Berg

Vreugde bij Hellas Sport - foto Caroline Kramer.Vandaag eindelijk de inhaalwedstrijd tegen Opperdoes. De verschillen tussen de beide ex 2e klassers zijn groot. Opperdoes vanaf de eerste wedstrijden een lastig seizoen en onderop bungelend, Hellas Sport andersom, een grote kanshebber voor de titel en nacompetitie. Vandaag kunnen de mannen van Miel Mans immers de 2e periode binnenhalen. Winst is noodzakelijk! Elk ander resultaat vieren de Andijkers feest!

Keeper Ori Hoogland is bij Hellas Sport niet meer inzetbaar vanwege een knie operatie. De operatie is geslaagd. Ori loopt nu met krukken en zal aan zijn herstel gaan werken. Wij wensen Ori een spoedig herstel toe en zien hem volgend seizoen weer terug bij de selectie van FC Zaandam.

Kort er op - foto Caroline KramerDe verdedigende stellingen werden vanaf minuut 1 ingenomen door de bezoekers. Met 1 valse spits werd getracht Hellas Sport af te stoppen. Een rits aan corners voor de thuisclub bracht nog niet een voorsprong op. Kleine kansjes maar vooral geglibber door de keeper van Opperdoes. Gescoord werd er niet.

De 1e corner en aanvallende inspiraties van Opperdoes pas in minuut 19 te noteren. Net als bij Hellas Sport werd het niet gevaarlijk. De gevaarlijkste speler aan Hellas Sport kant, Lucas Wijkstra schoot prachtig in, de redding van de keeper was ook fraai te noemen.

Na een mooie aanval was het de mee opgekomen back, Jesse Haanstra met een goede voorzet op Jesse van Kuijk diens kopbal verdween naast het doel. Jesse van Kuijk was ook dichtbij de openingstreffer maar zijn halve volley verdween rakelings over het doel van Opperdoes.

De kans om op voorsprong te komen was in de allerlaatste minuut van de 1e helft. Een mooie plek voor een vrije trap van Mounir Raji, maar zijn inzet werd een makkelijke prooi voor de keeper.

0-0 Ruststand.

Na de pauze direct gevaar van de kant van Hellas Sport, Jesse Kramer op avontuur maar de keeper kon redding brengen.

Hellas Sport kreeg zijn gewenste voorsprong al in de 50e minuut. Een hard schot van Bohdi Smis leek een bal voor de keeper te worden. Echter glipte de bal uit zijn handen! Elias Clement was er snel bij en schoot de bal in het lege doel. Zo een makkelijke goal zal Elias niet meer maken!

In de 60e minuut weer een mooie aanval te zien van de thuisclub, met een mooie chip van Bodhi, met heel veel effect caramboleerde de bal via de onderkant van de lat het veld in.  Ralf Lamme werd gewisseld voor Brian Klein Reesink die voorin ging spelen.

Opgejaagd - foto Caroline KramerLucas Wijkstra bleef lastig te bespelen en zorgde keer op keer voor gevaar. Het laatste zetje bleef achterwegen! De wedstrijd werd er alleen maar spannender op zolang de 2-0 uitbleef.

Zowel Marc Molenaar en Mounir Raji bleven op de grnd liggen met klachten. Sulyman Sarikaja ging al warmlopen. Toch was het Mounir Raji die niet verder kon spelen.

Ook Marc Molenaar werd gewisseld voor hem kwam Maarten Mans het veld in. Jesse Kramer had aan alle onzekerheden een einde kunnen maken, zijn schot verdween over het doel van Opperdoes. Verdedigend zijn we vandaag echter geen minuut onder druk gezet.

Het laatste fluitsignaal werd door de supporters en spelers met vreugde begroet. Hellas Sport kampioen van de 2e periode en dus verzekerd van de nacompetitie. Dat moest natuurlijk gevierd worden op en rondom het veld.

Spelers, begeleiding, gefeliciteerd met het winnen van periode 2. Maar het kan nog mooier! 1 punt achterstand op zowel SV Andijk als OFC. Laten die nu de laatste wedstrijden tegen elkaar spelen!

Restant programma:

12 mei: PSZ- Hellas Sport
19 mei: Hellas Sport SV Andijk
26 mei: Opperdoes-Hellas Sport

1-0 Elias Clement

Opstelling:

J.Witlam, I. Axwijk, J. van Kuijk, B. Smis, J. Haanstra M. Molenaar, 90e minuut M. Mans, M. Raji, 80e minuut S. Sarikaya, E. Clement, J.Kramer, L. Wijkstra, R. Lamme 66e minuut B. Klein Reesink

Sociaal:
Open splash