« terug naar voetbal

Doek gevallen voor FCZSW/EVBOX

23-04-2018 - Door: Ralph Kerssens

Vrije trap voor Vrone 1 - Foto EVBOXVoor FCZSW/EVBOX was er vrijdag 20 april nog een laatste strohalm in de hoofdklasse KNVB. De selectie van de Zaanse zaalvoetbalvereniging moest het in Sporthal De Tref, Zaandam, thuis opnemen tegen titelkandidaat Vrone 1 uit Sint Pancras.

Met lichte blessures en twee afwezigen begon FCZSW/EVBOX strijdlustig aan de wedstrijd, waarin degradatie of nacompetitie op het spel stond. Vrone 1 stond op de tweede plaats en wanneer lijstaanvoerder Volendam zou verliezen, konden zij nog kampioen worden. Vrone 1 opende de score, waarna FCZSW/EVBOX meer druk zette.

Na een strakke pass van Mouad trok Abdellah, met nog dertien minuten in de eerste helft te gaan, de stand gelijk. Drie minuten later scoorde Vrone de 2-1. Het spel ging vervolgens over en weer, maar Mouad kopte een lange uitgooi van doelman Lesley in de 21e minuut prachtig in: 2-2.

FCZSW/EVBOX speelde na de rust vanuit de verdediging en een slim balletje van Mo Laghzal resulteerde in een doelpunt van Miguel. Daarmee bracht hij FCZSW/EVBOX voor het eerst aan de leiding. Acht minuten voor het einde trok Vrone de stand echter gelijk. Vier minuten later vielen de 4-3 en kort daarop zelfs nog de 5-3. Daarmee bezegelde Vrone 1 het lot van FCZSW/EVBOX. Winst had ook niets meer uitgemaakt, omdat concurrent voor degradatie VNS hun wedstrijd wel won.

Het is voor FCZSW/EVBOX uithuilen, opnieuw beginnen en hopen dat ze volgend jaar in de subtop van de eerste klasse kunnen meedraaien. Vrone 1 had ook weinig aan de overwinning. Omdat Volendam ook won, kroonden zij zich tot kampioen.

Sociaal:
Open splash