« terug naar voetbal

Assendelft kan Velsen “muur” niet slechten

23-04-2018 - Door: Kees Jongens

Onderuitgehaald - foto Marijke BosmanAssendelft speelde tegen Velsen een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud. De eerste tien minuten golfde het spel wat heen en weer, zonder dat dit echt kansen opleverde.

Hierna ontstonden er wat kansjes voor Assendelft. Zo kon Patrick de Vries een diepe pass net niet bereiken. Even later rolde de bal uit een voorzet net voorlangs, maar kon er geen Assendelfts been bij om de bal in te tikken.

De bal meegenomen - foto Marijke BosmanOok Velsen kreeg een goede kop kans, die net naast ging. Na de rust bracht trainer Paul Bergkamp nog een aanvaller, Ron v.d. Valk, in voor een verdediger. Assendelft kreeg weinig ruimte van de solide Velsen defensie.

Uit een corner van Ali El Ghazali, kreeg Patrick de Vries nog een kop kans, maar de bal werd weggewerkt. Stefan Seijs kreeg nog een goede schiet kans, maar ook deze werd weggewerkt.

Scheidsrechter de heer Wagner, die een goede wedstrijd floot lastte in de 70ste minuut, vanwege het warme weer, een drinkpauze in. Ook na deze korte pauze kon Assendelft het net niet vinden.

Het laatste kwartier kwam Stefan Kuiper er nog bij als extra spits, maar dat mocht ook niet baten. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0 waar Assendelft, in de strijd om degradatie niet veel mee opschoot.

Sociaal:
Open splash