« terug naar voetbal

Niet zo makkelijk als uitslag doet vermoeden.

22-04-2018 - Door: Hennie van den Berg

Bal verlengd  - foto Caroline MolenaarNa het voor Hellas Sport zeer teleurstellend resultaat van vorige week in Amsterdam tegen Buiksloot vandaag de thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix. Dit team wordt getraind door de 2 oud Hellas Sporters Erwin Trump en Rene Groenehuizen. Aan de beide Zaandammers de zware taak om zich veilig te spelen in hun stad! Maar de Tricolores willen ook het een en ander gaan rechtzetten vandaag.

Ook werd stil gestaan bij het overlijden van Bertus Goes, Bertus heeft jaren lang de scheidsrechters en gasten van Hellas Sport begeleid in de bestuurskamer van Hellas Sport. Bertus is 83 jaar geworden. R.I.P.

Strijdend voor elke meter - foto Caroline Molenaar.In de 18e minuut een grote kans voor de bezoekers, in plaats van zelf op keeper Jory Witlam af te lopen en te schieten koos de spits ervoor om de bal opzij te leggen. Dat was niet de beste optie! Het gestuntel achterin bij Alcmaria had Hellas Sport op voorsprong moeten brengen. Kiefer Smis schoot de bal over het lege doel van Alcmaria.

Het blijf paniekerig bij de bezoekers achterin, Hellas Sport kon hier nog niet van profiteren. Na een goede individuele actie van Kiefer Smis schoot hij ook nu weer de bal over het doel van Alcmaria. Ook het vlammend schot van Lucas Wijkstra verdiende meer dan een corner in de 31e minuut. Het was over en uit voor Rogier Hoogstad in de 38e minuut. Ralf Lamme ging hem vervangen.

De zeer hardwerkende en goed spelende Marc Molenaar slalomde in de 39e minuut als Messi in zijn beste jaren door een rits van verdedigers, het schot van Ralf werd gestopt. Ook de rebound van Kiefer ging er niet in. Nog in dezelfde minuut was het Kiefer Smis die in de 16 onder het gras werd gestopt. De zeer alert fluitende scheidsrechter M. Olgun stond zeer kort op deze overtreding en Hellas Sport kreeg een penalty. Met aanvoerder Iwan Axwijk in de gelederen is dat bijna altijd een doelpunt. Zo ook nu weer! 1-0 Hellas Sport.

1-0 Ruststand.

De bal doorgekopt  - foto Caroline MolenaarNa de rust gebeurde er tot aan de 60e minuut niet echt veel schokkends. Na goed doorzetten van Ralf kwam Kiefer kansrijk voor de keeper maar via een been van de verdediger ging de bal over de achterlijn. Jammer, Hellas Sport kon een ruimere voorsprong best wel gebruiken.

Voor de bezoekers die niet echt een gelukkige wedstrijd vandaag speelden had het zomaar anders kunnen verlopen als de spits van Alcmaria niet Jory Witlam op zijn weg vond. Prima redding van Jory met zijn voet. Minuut later weer een grote kans voor Alcmaria nu klapte de buitenspelval niet goed dicht. De bal werd door de linkerspits geheel vrijstaand voor Jory hoog over geschoten.

Ook in de 65e minuut een enorme kans voor Alcmaria, nu op 5 meter voor de goal wederom geheel vrijstaand werd de bal weer hoog over het doel van Jory geschoten. Een koninkrijk voor een spits! In de 68e minuut had het over en uit moeten zijn voor de bezoekers. Wat een ongelofelijk mooi genomen vrije trap was dat van Marc Molenaar die de bal op de paal schoot. Ook de rebound van Kiefer ging er niet in.

Na de blessure van Kiefer Smis werd er een drinkpauze ingelast. Maarten Mans ging Kiefer vervangen. Marc Molenaar besliste de wedstrijd in de 80e minuut na een mooie counter bracht hij Hellas Sport op 2-0. Het geklungel achterin bij Alcmaria werd keurig afgestraft door Ralf Lamme, keeper omspeeld en heerlijk de 3-0 inschieten. De uitslag leek een gemakkelijke overwinning van de thuisclub maar dat was het echt niet!

Volgende week de zeer belangrijke inhaalwedrijd thuis tegen Opperdoes. Winnen is het enige wat telt om de 2e periodetitel te pakken en dus je te verzekeren van het spelen van de nacompetitie.

1-0 Iwan Axwijk
2-0 Marc Molenaar
3-0 Ralf Lamme

Opstelling:

J.Witlam, I. Axwijk, R. Hoogstad,38e minuut R. Lamme, J. van Kuijk, J. Haanstra, M. Molenaar, E. Clement. S. Ware, K. Smis, 76e minuut Maarten Mans, J.Kramer, L. Wijkstra,

Sociaal:
Open splash