« terug naar voetbal

Kondo Budjang laat doek voor The Counters vallen.

20-04-2018 - Door: Peter Seymour

Omsingeld - foto Peter SeijmourSporthal Wormer vormde het decor voor de laatste wedstrijd van twee Zaanse zaalvoetbal teams uit de topklasse A. Kondo Budjang kreeg The Counters op bezoek. Het eerste duel eindigde in winst voor The Counters.

Sindsdien is er veel verandert bij de kogers. Gedurende het hele seizoen had coach Erwin Stevens moeite om een team op te stellen en na een uitwedstrijd in Lelystad besloten 3 spelers het bijltje er bij neer te gooien. Voor Co Vredenburg de druppel en hij besloot team en coach te bedanken voor hun diensten en ging vervroegd met jeugd aan de gang. Het 4e team (wat eerder deze week kampioen werd bij de koepel) bracht het op om een dubbel programma af te werken en stond ook vanavond op de vloer tegen Kondo.

Kondo aanval - foto peter Seijmour.Kondo Budjang moest dit seizoen al gedwongen vernieuwen nadat enkele sterkhouders de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt hadden. Het hele seizoen dienen de talenten zich aan maar waren Christopher Manuputty en Max Boon vaak de enig overgebleven spelers uit de glorie periode.

De wedstrijd haalde nimmer het niveau wat we van beide teams gewend waren, maar liet wel talentvolle spelers met mooie acties zien. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Kondo zou op voorsprong komen. Nino v.d. Heuvel ronde fraai af en tekende voor de openingstreffer.

Kort daarna een strakke uitworp van keeper Max Boon op Robin Baardscheer, die de bal terug kopte op Max Eshuijs, die keeper Alex de Vries kansloos liet. Leon Seitner deed wat terug namens The Counters door de aansluitingstreffer binnen te schieten. Nog voor rust dook Robin Baartscheer op bij de tweede paal, nadat een schot van Giovanni Kasanwirjo voorlangs dreigde te gaan. Baartscheer tikte de bal binnen voor de 3-1.

Robin Baardscheer op snelheid - foto Peter SeijmourNa rust leek Counters in de achtervolging te gaan maar ontbrak het aan het kleine beetje geluk wat de jonge ploeg zo hard nodig had. Via doelpunten van Christopher Manuputty en twee maal Robin Baartscheer leek de thuisploeg af te stevenen op een grote overwinning. Reino Kok zorgde voor het slotakkoord van Counters door de 6-2 eindstand op het score bord te zetten.

Op de overwinning viel weinig af te dingen, maar viel groter uit dan de verhoudingen op de vloer lieten zien. Door deze uitslag mag Kondo Budjang eindigt Kondo in de middenmoot en valt het doek voor The Counters. Co Vredenburg had er vrede mee. “We wisten vooraf dat handhaving lastig zou worden, maar het is zo als het is”.

Christopher Manuputty sprak over twee hele jonge teams. “Counters telde net als ons veel spelers onder 18. De overwinning was terecht. We kunnen verder bouwen aan ons team”.

Kondo speelt op 30 April nog in de kwartfinale van de beker.

Sociaal:
Open splash