« terug naar voetbal

Zaandijk en het tekort kunnen scoren

15-04-2018 - Door: Een medewerker

Duel om de bal - foto Henk DilHet laatste seizoen van Ron Karreman als eindverantwoordelijke man bij de Zaandijk heren zal de geschiedenisboeken in gaan als dát jaar dat er te weinig gescoord werd. Ook tegen Ilpendam, toch één van de kandidaten voor de topposities, brak het gebrek aan scorend vermogen de Zaandijkers op.

Inspeelpas - foto Henk Dil.Dat maakt dat Karreman verzucht dat het weer net niet goed genoeg was. ‘Er is redelijk gespeeld en de inzet was er, maar dat scoren hé!’ Aanvankelijk keek Zaandijk tegen een 0-1 achterstand aan als gevolg van niet goed uitverdedigen. Met in het achterhoofd de 2-2 eerder dit seizoen zag niemand dat als onoverkomelijk. Dat gevoel op een goede afloop groeide nadat Tobias Bijman de gelijkmaker binnenschoot.

De Zaandijkers gingen er eens goed voor staan. Aan Ilpendam zijde moest men verder met tien man en dat leek de thuisploeg de ruimte te bieden die nodig was. De 2-1 werd gescoord, maar tot verbazing van velen op sportpark Schanszicht afgekeurd wegens buitenspel.

De kaarten werden dit duel vooral richting Ilpendammers getoond. Zaandijk kreeg er twee. ‘Net als bij de uitwedstrijd hadden we ook nu moeten winnen. Nog drie wedstrijden te gaan. We kunnen het seizoen goed afsluiten.’

Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd bij en tegen Knollendam dat ongetwijfeld het nipte verlies tegen WSV’30 wil wegspelen.

Sociaal:
Open splash