« terug naar voetbal

WSV’30-Knollendam: alleen de winst telt

15-04-2018 - Door: Een medewerker

Luchtduel - foto Theo v VlaanderenEen ‘Tochie Wormerland’ met al sportieve onderbreking de Wormerlandse derby. Een wedstrijd om de eer, maar beslist ook om de kansen op de titel. In de vierde klasse D zijn er maar een paar teams die geen aanspraak meer maken op de titel. Knollendam en WSV’30 onderscheiden zich in positieve zin. De Wormers wisten een zwaar bevochten 1-0 zege binnen te halen.

Een wedstrijd die eerder dit seizoen eindigde in winst voor de Groengelen. De tweede wedstrijd kende vooraf in de wandelgangen al de nodige verhalen. De ploeg die op zaterdagavond niet zou weten te winnen leek af te gaan haken in de strijd om het goud. Vandaar dat menigeen bezorgd op keek toen zij good old Theo Willems druk in de weer zagen met een serieus ogende warming up. Zou Tom Jansen dan zo ten einde raad zijn dat hij terug moest grijpen op een pupil uit het JB65-1 team?

Keeper heerst in eigen strafschop gebied - foto Theo v Vlaanderen.Zo erg is het gelukkig niet in Wormer. Door de wedstrijd een half uur later te laten starten was er voor de A junioren van WSV’30 nu gelegenheid op tijd aanwezig te zijn om na een 2-8 winst bij SDZ plaats te nemen op de bank. Daar zaten zij samen met diezelfde Willems die als ‘pupil van de week’ er niet in geslaagd was Knollendam goalie Nick Baas te verschalken.

Onder leiding van arbiter Brandt ontspon zich vervolgens onder goede en luidruchtige publieke belangstelling een wedstrijd die eigenlijk geen moment echt goed werd. Aan inzet geen gebrek, maar het ‘kick and rush’ werd door beide teams teveel gehanteerd om van goed voetbal te kunnen spreken.

In tegenstelling tot de eerste partij in het toen koude Knollendam wist WSV’30 nu meer weerwerk te leveren. Het team van Geert Rol wist echter ook nu de verdediging goed neer te zetten. Dat de stand 0-0 bleef verbaasde derhalve niemand. Pas vlak voor de pauze was het de alerte WSV-aanvaller Leroy Timmer die goed gebruik maakte van een hapering in de K-defensie. Zijn schot betekende de 1-0 voorsprong. Nog voordat de ploegen de kleedkamer opzochten leek Knollendam weer langszij te komen, maar een messcherpe voorzet van de altijd gevaarlijke Lex Meijns werd door zijn collegae niet op waarde geschat.

Er kort op - foto Theo v VlaanderenIn de pauze werd opvallend veel over ‘de andere Wormerlandse club’ gesproken. Bij de VV Jisp lijkt een crisis te zijn uitgebroken nu er op de website een noodkreet staat waarin voor zo ongeveer iedere kaderpositie zeer dringend mensen gezocht worden. Het hield de gemoederen flink bezig.

In het tweede bedrijf viel te verwachten dat Knollendam meer zou gaan aandringen. Stopper Daan Janssen leek zich te gaan aandienen als extra spits, maar moest zijn verdedigende taken toch goed in de gaten houden. De thuisploeg loerde op de ruimte. Trainer Tom Jansen wisselde maximaal en bracht Stijn Besseling, Yoran Hoek en Merlijn Hersche in. De jeugd toonde zich van zijn goede kant.

Knollendam bleef proberen de bakens te verzetten. Geert Rol bracht Coen de Jong in de 65e minuut binnen de lijnen. Zijn eerste actie was meteen al gevaarlijk in het vijf meter gebied van de Wormers. Zijn daaropvolgende actie getuigde van een aanzienlijk minder intelligent gehalte. In de 70e minuut maakte De Jong onder de ogen van de arbiter een slaande beweging en kon meteen vertrekken met rood. Het leek de wedstrijd in het slot te gooien, maar ook met een man minder wist Knollendam het initiatief vast te houden. In de slotfase verdienden schoten van Jesse Borrie en Jeffrey de Jonge beter lot. Aan de andere kant was het nog Leroy Timmer die de 2-0 op zijn pantoffel had maar zijn schot naast zag gaan.

Door dit resultaat lijkt Knollendam af te haken om de toppositie. In 4D gaat het echter dermate anders dan gewoon dat eigenlijk iedereen nog wel kans blijft maken op iets. De competitie zal ongetwijfeld pas beslist worden in het laatste weekeinde.

Sociaal:
Open splash