« terug naar voetbal

Teamgeest DWS doorslaggevend.

15-04-2018 - Door: Peter Seymour

Dwayne Wondel krijgt een duwtje mee  - foto peter SeijmourVooraf waren de belangen duidelijk. Door het morsen van punten in de laatste wedstrijden geld voor beide teams dat hun middenmoot positie wankeler geworden is. Winst zou zeer welkom zijn voor beide teams.

In tegenstelling tot vorige week, ten DWS bij KFC tegen verlies aan liep, speelde de ploeg van trainer Tarik Oulida hogerop en probeerde het Zilvermeeuwen vroegtijdig op te vangen. De Meeuwen hadden hier in de begin fase duidelijk moeite mee.

Juari Dos Santos terug gefloten voor buitenspel - foto Peter Seijmour.Een corner vanaf links werd door de Zilvermeeuwen verdediging moeizaam weg gewerkt. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Damien Simson, die de bal in de korte hoek naast keeper Guebli plaatste voor de 0-1.

Het was voor de Meeuwen een reden om een tandje bij te zetten. Het leverde 3 minuten later gelijk een corner op, die door Erkan Guzhan genomen werd. De mee opgekomen Tristan van Oostenbrugge kopte de bal bij de 2e paal in de voeten van Dwayne Wendel, die de bal binnen schoot voor de gelijkmaker.

Zilvermeeuwen had daarna de wedstrijd weer in handen zo leek het. Tot een onschuldig ogende rondspeelbal in eigen stafschop gebied Ercüment Satar fataal word. Hij stapte op de bal waardoor Mehmet Karaca in balbezit kwam. Hij behield het over zicht en stelde Damien Simson om DWS op 1-2 te zetten.

Dwayne Wondel draait weg bij zijn tegenstander - foto Peter SeijmourEen domper die in de 2e helft na zou dreunen. Van beide kanten was het niet best, maar DWS had duidelijk meer besef, dat bij winst afstand genomen zou worden van de degradatie zone. De ploeg van Oulida streed voor elke meter en zag dat beloond in de 81e minuut. Knullig balverlies leidde de 1-3 in waarmee de wedstrijd op slot ging.

Zilvermeeuwen trainer Rob Hersche zag de 17 jarige Zaki Bounhalli goed invallen. “Daarmee is het probleem zichtbaar. We zijn niet breed genoeg om keuzes te maken. Als je tegenstander dan over meer teamgeest blijkt te beschikken trek je uiteindelijk aan het kortste eind. De ongelukkige 1-2 namen we mee de kleedkamer in en zijn we niet te boven gekomen”.

Volgende week tegen de Foresters krijgt Zilvermeeuwen een herkansing om zich veilig te spelen. Als de spelers opgelet hebben weten ze wat er van hun wordt gevraagd.

 

Sociaal:
Open splash