« terug naar voetbal

Saenden komt er aan.

15-04-2018 - Door: Ton IJssendijk

Bal binnen gegleden - foto Theo v Vlaanderen.Dat de Wherevogels een niet te onderschatten ploeg heeft is bekend. Het voetbal is verzorgd en de laatste weken zijn er goede uitslagen neergezet. De wedstrijden die het verloor dit seizoen waren nederlagen met een miniem verschil. Oplettendheid en scherpte in de veldsituaties was de boodschap.

Zetje in de rug mee  - foto Theo v VlaanderenDe trainer van de Wherevogels had blijkbaar hetzelfde aan zijn team gevraagd, want Wherevogels startte goed en voerde daadwerkelijk uit wat de trainers van hun team hadden gevraagd. Venijn in de duels en veel loopacties. Saenden was niet bij de les en stond erbij en keek erna. In de 1e-helft had het weinig in te brengen tegen de veel actievere tegenstanders. Het geluk ontbrak de Wherevogels aanval, want veel van de acties en schoten op doel waren ruim naast of over het doel. Saenden kon daar vrijwel niets tegenover stellen. Ruststand 0-0.

Direct na de aftrap was Saenden nog steeds niet ontwaakt want het liet de Wherevogels-spelers frank en vrij. De vrij gespeelde spits werd door Mo K. geblokkeerd nadat hij had geprobeerd hem te passeren en dus lag de bal binnen twee minuten op de stip. (1-0). Normaal gesproken heb je even tijd nodig om de teleurstelling te verwerken, maar vanmiddag was dit moment precies wat de ploeg nodig had.

Weg gekopt  - foto Theo v VlaanderenHet gaf Saenden de energie om te gaan voetballen en daardoor beter in de duels te komen. Het lukte inderdaad de wedstrijd te doen kantelen en de al tijdrekkende Wherevogels op eigen helft te houden. Daarnaast wisselde Saenden aanvallend en dat pakte vanmiddag goed uit. De W-keeper werd beproeft en uit één van die momenten moest deze keeper gestrekt, maar kon de bal niet goed wegwerken. Giorgio Bartelink was er als de kippen bij en prikte de gelijkmaker in de 68 minuut (1-1). Dat het vier minuten later 1-3 zou staan hadden zelfs de bookmakers niet verwacht.

Allereerst werd de aanval vanuit de aftrap na de gelijkmaker gepareerd en kon Damian Wijndal op snelheid langs zijn tegenstander glippen. De voorzet was perfect en zo liet Dion Petra zijn 1e doelpunt van het seizoen noteren (1-2). De ontlading was groot want ook Mo K. kwam zijn doel en spurtte naar de overkant om het feestje mee te vieren. Vervolgens opnieuw balverlies voor de Wherevogels na de aftrap en ook nu werd Damian op avontuur gestuurd. Op weg naar een doelpunt en vrij baan voor hem, maar de keeper toucheerde en ook nu een penalty gegeven door de scheidsrechter, die het spel kort hield en veel moest fluiten. Saenden controleerde vanaf dat moment de wedstrijd en het zag er niet naar uit dat de Wherevogels nog zouden scoren.

Een zondagsbal vanaf de zijkant belandde echter in de wonderbaarlijk mooi in de kruising (2-3) en kwamen er nog een paar spannende minuten voor Saenden. Het liet de winst niet meer ontgaan en werd de Wherevogels de eerste tegenstander in deze competitie waar zes punten tegen behaald is.

Sociaal:
Open splash