« terug naar voetbal

RCZ en Westzaan schieten niks op met punt.

15-04-2018 - Door: Peter Seymour

Voor de man gekomen - foto Henk Dil.Na de winst vorige week op SVA brak Westzaan de competitie weer open. Ineens kwamen er weer veel ploegen in aanmerking voor de titel. RCZ was vooraf vastbesloten aansluiting te houden net als de rood witte leeuwen zelf.

Kopduel - foto Henk DilIn de wedstrijd was voelbaar dat er vandaag niet verloren mocht worden. Westzaan speelde vanuit een gesloten verdediging en aan RCZ om daar verandering in de brengen. Optisch was RCZ de beter voetballende ploeg, maar Westzaan loerde op de omschakeling om van daar uit de wedstrijd open te breken.

Cees Kok speelde voor zijn verdediging als doorgeschoven middenvelder. Hierdoor hadden de racers het middenveld in handen en noopte het Westzaan om via de lange bal diepte te zoeken voor de snelle aanvallers.

Het lukte de thuisploeg ondanks enkele mogelijkheden niet om tot scoren te komen. In het laatste kwart van de 1e helft kwam Westzaan beter in het spel al leverde het geen doelpunten op.

Jurian v.d. Water in duel - foto Henk Dil.Na rust ontpopte zich een wedstrijd waarbij het duidelijk was dat degene die tot scoren zou komen met de punten aan de haal zou gaan. Enkele nerveuze scrimmages voor de goal van Westzaan leidde niet tot de openingstreffer. Westzaan had moeite om de ruimte tussen de linies te dichten, waardoor de lange bal het wapen bleef. RCZ zocht naar de man, die het pleit zou beslechten, maar zou die niet vinden, waardoor de wedstrijd eindigde in de stand waarmee hij begon.

Volgens RCZ trainer Marco van Petersen voelde het gelijkspel als een verlies. “We hebben het meest aanspraak gemaakt op een overwinning, maar dan moet je wel tot scoren komen. Dat hebben we niet gedaan en mogen we onszelf verwijten”. Van Petersen haastte zich naar zijn auto om richting Eindhoven af te reizen voor een voetbalfeestje.

Zijn collega Alex Geernaert van Westzaan sprak over een wel verdient punt. “We hebben er keihard voor gewerkt. Uit bij RCZ weet je dat het lastig wordt om je ongeslagen reeks te verlengen. Daarom verkozen we op een gegeven moment een punt boven winst vandaag. Het is tevens gelukt om weer eens de nul te houden wat een winstpunt is”.

Sociaal:
Open splash