« terug naar voetbal

Hercules boekt monster zege op weg naar de volgende wedstrijd

15-04-2018 - Door: Peter Seymour

Remy Goudriaan kapt zijn tegenstander uit - foto Peter Seijmour.Trainer van Eijkeren drukt zijn spelers in aanloop naar elke wedstrijd op het hart om zich niet gek te laten maken door de buitenwacht. “Wij leven van wedstrijd naar wedstrijd en zijn niet bezig met een eventuele titel. Dat is voor de buitenwacht”.

Zijn aanpak lijkt te werken. Vorige week boog Hercules een achterstand in de slotminuut om in winst. Het laat zien dat onder zijn leiding Hercules is uitgegroeid tot een hecht volwassen team. Geen onnodige druk maar realistisch voetbal gespeeld door voetballers, die wekelijks alles geven voor een goed resultaat.

Katachtige redding - foto Peter SeijmourZo ook vandaag. Zonder de afwezige aanvoerder Mo Salem, hij ging trouwen vandaag, trad hercules aan tegen hekkensluiter Hauwert’65. Net als vorige week een ploeg, die tegen degradatie vecht en dan weet je dat ze er alles aan zullen doen om punten te pakken.

Die illusie leefde niet lang bij de gasten. Dennis Schavenmaker opende al vroeg in de wedstrijd de score. Hercules speelde volle bak wat al snel resulteerde in de 2-0 van Jermin Martis. Remy Goudriaan pikte zijn doelpunt mee en zette de 3-0 op het bord waarmee de wedstrijd feitelijk al gelopen was. Toen Emre Bilgin een voorzet in de korte hoek binnen schoof was het over en uit.

Na rust Kreeg Remy Goudriaan gelijk een kans om de score verder op te voeren maar moest zijn meerdere erkennen in de keeper. Hercules leek zich te sparen voor de bruiloft van Mo Salem, maar niets was minder waar. Jermin Martis voerde de score op naar 5-0.

Wie denkt dat Hauwert als toerist gekomen as kwam bedrogen uit. Onder luid gejuich van de meegereisde supporters werd de spits bedient, die wegdraaide, de bal bij de 2e paal lag, waar een medespeler de bal binnen liep.

Jermin Martis in de rebound - foto Peter Seijmour.Remy Goudriaan maakte aan alle illusies een eind door er 6-1 van te maken. Een goede pass door de as van Hauwert zette de spits voor de keeper, die hij kansloos liet. Wederom topschutter Goudriaan maakte er 7-2 van, wat tevens de eindstand zou worden. De voetbalshirt konden verruild worden voor pak 1waarin naar de bruiloft afgereisd kon worden, met 3 punten als grootste cadeau

Trainer van Eijkeren ziet heus wel dat zijn ploeg goed bezig is maar spreekt niet over een titel. “In deze competitie kan iedereen van iedereen winnen. Het is zaak de volgende weer in winst om te zetten. Dan zien we aan het eind waar we staan”, aldus de Hercules trainer


Scheidsrechter Gertges bracht de wedstrijd tot een goed eind. “In het laatste kwartier raakte ik geblesseerd en had moeite de eindstreep te halen. Toch is het gelukt en dat scheelt weer een wedstrijd uitspelen. Een wedstrijd die gelopen was en daar wordt niemand vrolijk van”, aldus de leidsman die daarmee een prestatie van formaat leverde.

Sociaal:
Open splash